SuChyY Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Mam w domu na chwile siec zlozona z 4 kompow. Siec polaczona jest switchem i dwa kompy sie widza a dwa pozostale nie :/ Na jednym z nich probowalm juz wiele ale nic nie dzialalo. Na swoim mam Win 2000 a na reszcie jest XP. Wezcie wspomozcie i powiedzcie jak moge zmusic pozostale dwa kompy (2k i XP) zeby widzialy pozostale 2. PS. Na moim mam dwie sieciowki na jednej jest net na drugiej ma byc LAN (Epox 8RDA+) kolega ma tez Epoxa. Prosze o szybka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 pingi dochodza, czy kompy sie nie widza w polaczeniu sieciowym :?: jakie masz IP :?: jakie maski :?: kable dobrze zacisniete :?: lampki sie swieca :?: czy siec chodzi jezeli ja przepniesz pod huba :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 pingi dochodza w dwoch tak - w dwoch nie czy kompy sie nie widza w polaczeniu sieciowym :?: jak wyzej jakie masz IP :?: 192.168.100.5 192.168.100.4 to te dwa ktore dzialaja w dwoch pozostalych nie mam IP. Brama domyslna to: 192.168.100.1 jakie maski :?: ke? kable dobrze zacisniete :?: lampki sie swieca :?: Ja lama nie jestem ;) Po prostu nie wiem co zrobic z siecia. Lampki sie swieca tak jakby dzialalo, zarowno na switchu jak i na kartach. czy siec chodzi jezeli ja przepniesz pod huba :?: Nie mam huba, siec dzialala na tym switchu w inny mijescu i nie bylo problemu wiec switch jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 to te dwa ktore dzialaja w dwoch pozostalych nie mam IP.czemu nie masz IP :?: maska sieciowa..... zazwyczaj 255.255.255.0 ;) jak masz kable pozaciskane :?: wg standardu czy 1:1 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 to te dwa ktore dzialaja w dwoch pozostalych nie mam IP.czemu nie masz IP :?: maska sieciowa..... zazwyczaj 255.255.255.0 ;) jak masz kable pozaciskane :?: wg standardu czy 1:1 :?: Juz dziala, u siebie musialem wylaczyc polaczenie z netem i zadzialalo u kumpla po wpisaniu recznie wszystkiego tez dziala. Kable sa tak samo z obu stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 no to dobrze ze chodzi ;) a na przyszlosc..... najlepiej recznie wszystko ustawiac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 no to dobrze ze chodzi ;) a na przyszlosc..... najlepiej recznie wszystko ustawiac :P nom ;) akurat nie mam z tym zadnego doswiadczenia a bylem mocno hmm wkurzony po wylewie WC w kompie (osla laczka) wiec nietrzezwo myslalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 no to dobrze ze chodzi ;) a na przyszlosc..... najlepiej recznie wszystko ustawiac :P DHCP rulezzzz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 chyba, ze ktos ma problem z DHCP :P ja temu z win nie wierze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...