Skocz do zawartości
ZeeK

Skladanie wodnego chlodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Tak, wiem, ze bylo to juz 10000 razy ;] , ale mam pytanie mam juz aluminiowa chlodnice + 3 wentyle 80mm x 80mm i pompke mj 1000, do tego dojdzie jeszcze bloczek z republiki lub z mcs.pl . Nasuwa mi sie pytanie jak to poskladac? Mialem kiedys shit z cpc, pojemnik byl otwierany , czy teraz tak samo zrobic , pojemnik moze byc otwierany, czy musi byc szczelnie zamkniety(np. zaklejony silikonem) i tylko jakis maly otworek na wlanie wody ? To wszystko bedzie stac obok obudowy, poniewaz w srodku niej nie mam miejsca. Czy musi byc odpowietrzacz jakis? O czym jeszcze pamietac przy skladaniu wodnego chlodzenia ? ;] Jakies rady? Thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Daj pod blok dobrą pastę termoprzewodzącą - czasami 4-7C różnicy

2)jesli masz chłodnicę to możesz zrobić obieg zamknięty

3)Najpierw urucho na sucho system WC - czyli bez włączonego kompa i po 2 godzinach looknij czy nic nie przecieka

4)Często bloki są dość ciężkie więc musisz go ustawić ABSOLUTNIE równo, pamiętaj by go mocno przykręcić.

Powodzenia - ja też niedawno zacząłem przygodę z WC - nie jest to takie trudne jak się wydaje - ale zawsze trzeba być ostrożnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi