ZeeK Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Witam! Tak, wiem, ze bylo to juz 10000 razy ;] , ale mam pytanie mam juz aluminiowa chlodnice + 3 wentyle 80mm x 80mm i pompke mj 1000, do tego dojdzie jeszcze bloczek z republiki lub z mcs.pl . Nasuwa mi sie pytanie jak to poskladac? Mialem kiedys shit z cpc, pojemnik byl otwierany , czy teraz tak samo zrobic , pojemnik moze byc otwierany, czy musi byc szczelnie zamkniety(np. zaklejony silikonem) i tylko jakis maly otworek na wlanie wody ? To wszystko bedzie stac obok obudowy, poniewaz w srodku niej nie mam miejsca. Czy musi byc odpowietrzacz jakis? O czym jeszcze pamietac przy skladaniu wodnego chlodzenia ? ;] Jakies rady? Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeeK Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 dzieki za wyczerpujace odpowiedzi... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeeK Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 dzieki za wyczerpujace odpowiedzi... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 rób powoli dokładnie wystarczy hremetyczne pojemnik na żarcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 rób powoli dokładnie wystarczy hremetyczne pojemnik na żarcie bez uszczelniania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 1) Daj pod blok dobrą pastę termoprzewodzącą - czasami 4-7C różnicy 2)jesli masz chłodnicę to możesz zrobić obieg zamknięty 3)Najpierw urucho na sucho system WC - czyli bez włączonego kompa i po 2 godzinach looknij czy nic nie przecieka 4)Często bloki są dość ciężkie więc musisz go ustawić ABSOLUTNIE równo, pamiętaj by go mocno przykręcić. Powodzenia - ja też niedawno zacząłem przygodę z WC - nie jest to takie trudne jak się wydaje - ale zawsze trzeba być ostrożnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...