Zulik Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ktory dysk wybrac ?? Barakudka cichsza jest to napewno ale ATA 100 tylko a te Maxtory - duzo glosniejsze ?? duzo szybsze(ata133) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 siedzisz tu ponad pół roku to mógłbys juz chyba wiedziec ze ata133 to tylko chwyt marketingowy nic nie dający Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 8 miesiecy chlopcze :) a tak wogole to jestem tylko na podforum-linux na sprzet zadko wchodze ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 siedzisz tu ponad pół roku to mógłbys juz chyba wiedziec ze ata133 to tylko chwyt marketingowy nic nie dającyNo nie wiem, kłóciłbym się... Czy na ATA 100 osiągniesz taki wynik jak ja? http://www.republika.pl/kucyk-lukasz/pcmark.jpg :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 siedzisz tu ponad pół roku to mógłbys juz chyba wiedziec ze ata133 to tylko chwyt marketingowy nic nie dającyNo nie wiem, kłóciłbym się... Czy na ATA 100 osiągniesz taki wynik jak ja? http://www.republika.pl/kucyk-lukasz/pcmark.jpg :?: przy jakim pci??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Postaw na Maxtor'a 8) Ja mam 80GB 8MB ata133 i jest szybki ale zalezy do czego bedziesz go uzywal... bo jak masz zamiast obciazac go duzo np. postawic na nim FTP sieciowe to odradzam :!: Jak ja mialem u siebie przez okres 7miechow to ludzi sciagali/wrzucali mniej wiecej tyle 900GB/380GB (zarejestrowane przez program FTP a do tego dochodzi jeszcze udostepnianie sieciowe :P ) to dysk po tej operacji rozklekotal sie i chodzi bardzo glosno teraz :cry: i trzeba bedzie pomyslec o zmianie na SATA :) Tio tyle jezeli chodzi o Maxtorka 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 hm polecasz Maxtora a wymieniasz wady jego :) ten dysk bedzie do graficznej stacji roboczej + 1 komp sieciowy bedzie kozystal z jego dysku ! mi konkretie chodzi o to czy ata133 jest szybsze od ata100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 siedzisz tu ponad pół roku to mógłbys juz chyba wiedziec ze ata133 to tylko chwyt marketingowy nic nie dającyNo nie wiem, kłóciłbym się... Czy na ATA 100 osiągniesz taki wynik jak ja? http://www.republika.pl/kucyk-lukasz/pcmark.jpg :?: Ja mam taki wynik przy 2xCaviar 80gb cache8mb ata100 (raid) Coś ten wynik za wysoki jak na jeden dysk :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Wybrałbym Maxtor'a, nie mam przekonania do Seagate'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 miałem podobny problem - 160GB SATA Barracuda czy Maxtor - wybrałem Barracude - bo mam 3 takie dyski i chodzą - a poza tym poczytaj :arrow: http://www.storagereview.com to dowiesz się który jest wydajnieszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Oczywiście że ATA133 nic nie daje. Przykład: Maxtor D740X prędkość transferu danych z/do nośnika wynosi 54 MB/s. Natomiast prędkość interfejsu to 133 MB/s. Więc jak dysk ten może wykorzystać pełną przepustowość interfejsu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Blue-przy pci rzedu 38-40 takie wyniki wychadzą tylko nie ma to zadnego odzwiercidlenia na ustawieniach deflautowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7400 a oplaca sie wogole takie cos ^^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a ja tam mam wlasnie zamowilem seagate 80gb SATA 8mb cache i mysle, ze sata rządzi! a poza tym jest niezla promocja na te dyski na - www.proline.pl!!!355zl!!! polecam :wink: w niedlugim czasie mam zamiar dokupic drufi taki dysk i zrobic sobie raida :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a ja tam mam wlasnie zamowilem seagate 80gb SATA 8mb cache i mysle, ze sata rządzi! a poza tym jest niezla promocja na te dyski na - www.proline.pl!!!355zl!!! polecam :wink: w niedlugim czasie mam zamiar dokupic drufi taki dysk i zrobic sobie raida :D Tylko czy Seagate napewno usunął problemy z pracą w RAID - 0?? Gdzieś czytałem , że nie. Kupisz drugi dysk i okaże się , że transfer jest jak z jednego (tak jak w Barakach IV).Swoją drogą w kompie potrzebny jest jeden szybki dysk - systemowy.Reszta do przechowywania danych musi być pojemna przede wszystkim więc ja wybieram.... Samsungi 120GB 5400obr x 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Blue-przy pci rzedu 38-40 takie wyniki wychadzą tylko nie ma to zadnego odzwiercidlenia na ustawieniach deflautowych ja mam pci 33.Przecież nForce2 ma zablokowane PCI na 33 :roll: Czy procek pracuje na 200 czy na 133 wyniki są takie same. :evil: (oczywiście jesli chodzi o hdd :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Blue- nic nie kumasz dziwiłes sie czemu kucyk ma takie wysokie wyniki-wiec napisałem dlaczego, a on nie ma blokady pci na 33!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Tylko czy Seagate napewno usunął problemy z pracą w RAID - 0?? Gdzieś czytałem , że nie. Kupisz drugi dysk i okaże się , że transfer jest jak z jednego (tak jak w Barakach IV).Swoją drogą w kompie potrzebny jest jeden szybki dysk - systemowy.Reszta do przechowywania danych musi być pojemna przede wszystkim więc ja wybieram.... Samsungi 120GB 5400obr x 2. a nawet jesli nie usunal, to mi to lata, bo od tego jest gwarancja, nie bedize dzialac, w raid 0, oddaje na gwarancji do producenta, a producent kaske oddaje mi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Blue- nic nie kumasz dziwiłes sie czemu kucyk ma takie wysokie wyniki-wiec napisałem dlaczego, a on nie ma blokady pci na 33!!! ach źle przeczytałem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Tylko czy Seagate napewno usunął problemy z pracą w RAID - 0?? Gdzieś czytałem , że nie. Kupisz drugi dysk i okaże się , że transfer jest jak z jednego (tak jak w Barakach IV).Swoją drogą w kompie potrzebny jest jeden szybki dysk - systemowy.Reszta do przechowywania danych musi być pojemna przede wszystkim więc ja wybieram.... Samsungi 120GB 5400obr x 2. a nawet jesli nie usunal, to mi to lata, bo od tego jest gwarancja, nie bedize dzialac, w raid 0, oddaje na gwarancji do producenta, a producent kaske oddaje mi Aż się zdziwisz jak ci oddadzą kasę. Dysk chodzi i sam i w RAID0 ale wydajnośc w macierzy masz taką jak pojedynczego dysku. RAID0 rulezzz ale bez seagate !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...