badboy11 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Witam!! Mam maly problemik z moim kompem: dziala normalnie a w pewnym momencie wszystko staje ... nie dziala myszka, klawiatura, winamp powtarza wkolko ostatni dzwiek... sam sie restaruje, po ponownym uruchomieniu czasami staje juz na wykrywaniu dyskow... czasami wylacza sie do dziwnego stanu: niby wiatraczek chodzi na procku, diodka sie swieci ale monitor pozostaje w stand-by i system nie zaczyna sie ladowac.. moja konfiguracja: celeronek433, plyta z fsb 66MHz, dimm 256mb 133MHz, zasilacz 235W...reszta chyba niewazna ... +winXP + SP1 co to moze byc??? jak byly te upaly to potrafil tak z 5 razy pod rzad wiec myslalem ze cooler za slaby sie zrobil .. ale teraz tez potrafi sie zawiesic, w nocy nawet (ale juz rzadziej), moze to zasilacz???? czekam na jakies rady bo za kilka dni sprzedaje go znajomej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Nic ciekawego, co mogoby naprowadzic nie napisales to moze byc wszystko od zasilacza po system zwalony , albo wira jakiegos( ostatnimi czasami ladnie zniwa robia :) ) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 system odpada bo niedawno instalowalem XP, wirusa tez nie mam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Wiatrak na procesorze jeszcze się kręci? Bo to co opisujesz wygląda na objawy przegrzania. Trzeba sprawdzić: chłodzenie procesora, karty graficznej, temperaturę dysku, zasilacz (też może się przegrzewać, szczególnie jak wysiadł wiatrak). Płyta główna też może to robić, wygląda na to że ma parę lat. Jeszcze jedno - takie objawy potrafi też powodować warstwa kurzu na płycie/kartach. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Ja mialem takie same objawy gdy sie moja barracuda przypiekala :] Jeden wentyl z gory i wsio juz ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 wlasnie zalozylem nowy cooler na procka, potraktowalem wszystkie czesci odkurzaczem (wlaczajac wnetrze zasilacza...) sajmon troche mnie zaniepokoiles bo tez mam barracude V 80GB... :) no ale zobaczymy czy z tym nowym coolerem na procku bedzie ok... bo siedzialo takie malenstwo 50x50 ... narazie dzieki, zobaczymy czy pomoze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 to jednak chlodzenie, na celeronka433 wsadzilem cooler do max 1.4GHz i jeszcze ani razu komp mi sie nie zawiesil :) dzieki za pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...