Skocz do zawartości
Rosio

Nagrzewnica z Dicso Techu a Chieftec?

Rekomendowane odpowiedzi

kolega mnie prosil abym mu skompletowal WC ale jedyby warunek toto ze wszystko musi profesjonalnie wygladac i miesci sie w budzie (Chif big tower). Najwiekszy problem to byl dopasowana nagrzewnica, kiedyc Mate mial takie fajne male z jednym wentylem ale dzisiaj znalazlem to:Dołączona grafika

co powiecie o tym? Bedzie pasowalo nad zasilacz do biga (chieftec nad zasilaczem ma mocowanie na wiatrak 92mm i zastanawaim sie czy ta chlodniczka bedzie w to miejsce idalnie pasowala :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: powinna przypasowac. podaj jakie ma wymiary, a zaraz to obadam. nagrzewnica ladnie wyglada, ale wierz co zapewne polecalbym - cos taniego i moze lepszego (np. nagrzewnica z poloneza), ale nie wygladaloby to tak profesjonalnie.

może i nie tak profesjonalnie ale ta nagrzewnica z poloneza zjadłaby pewnie tą malutką z discotecha :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tak, chlodnice duza miedziana na dole w miejscu koszyczkow na twardziele, pojemnik na wode 1.4l nad cdromami!!! Teraz w lato na PIV2,6@3,315 mam maks 52 stopnie!!! wiatraczki chodz na 5 V, Teoretyczne minusy tego typu konstrukcji to solidnie ograniczony przeplyw powietrza na chlodnicy, i to ze u mnie twardy jest pod dyskietkami czyli otoczony z wszystkich 4 stron!!! Ale wydajnosc jest solidnie zadowalająca i wsyzctko sie ladnie miesci!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tak, chlodnice duza miedziana na dole w miejscu koszyczkow na twardziele, pojemnik na wode 1.4l nad cdromami!!! Teraz w lato na PIV2,6@3,315 mam maks 52 stopnie!!! wiatraczki chodz na 5 V, Teoretyczne minusy tego typu konstrukcji to solidnie ograniczony przeplyw powietrza na chlodnicy, i to ze u mnie twardy jest pod dyskietkami czyli otoczony z wszystkich 4 stron!!! Ale wydajnosc jest solidnie zadowalająca i wsyzctko sie ladnie miesci!!!

no wiesz jak to jest dla ciebie zadowalajaca temperatura to ja nie wiem 8O , ja mam max 40* pod obciazeniem 100% po 8 h 8) tylko ze mam nagzrewnice od kadetta ale na zewnatrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: powinna przypasowac. podaj jakie ma wymiary, a zaraz to obadam. nagrzewnica ladnie wyglada, ale wierz co zapewne polecalbym - cos taniego i moze lepszego (np. nagrzewnica z poloneza), ale nie wygladaloby to tak profesjonalnie.

to jest jej opis

Wymiary chłodnicy (całkowite):Dł.140mm,szer.95mm,wys.115mm

Wentylatory: 1szt.(80X80X25mm)

Napięcie: 5 - 12V(ustawione na 12V)

Przepływ powietrza: 30 CFM - przy 12V

Głośność: 28db - przy12V

Kierunek przepływu powietrza: do spodu, wentylator dmucha na finy chłodnicy

Wentylator oslonięty "grillem"

Materiał: rurki wewn. miedziane, finy miedziane, obudowa z blachy aluminiowej polakierowanej na kolor niebieski

Wyjścia: dwie rurki Ø8/10 mm

Testowana ciśnieniowo.

dodatkowo: możliwość zamontowania wentylatora 92X92mm (z drugiej strony blachy osłonowej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Rosio - ja w swoim Chieftec'u mam na maxa obnizony zasilacz (opiera sie na tych dwoch 'szynach' we wnatrz obudowy). wysokosc (miedzy zasilaczem, a sufitem budy) - 180 mm. szerokosc - ~190-195 mm. dlugosc (mierzona miedzy koncem nagrywarki, a tylnia scianka budy) - ~240 mm. mysle, ze te wymiary jakos Ci pomoga i bedziesz wiedzial, co mozesz wpakowac nad zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Rosio - ja w swoim Chieftec'u mam na maxa obnizony zasilacz (opiera sie na tych dwoch 'szynach' we wnatrz obudowy). wysokosc (miedzy zasilaczem, a sufitem budy) - 180 mm. szerokosc - ~190-195 mm. dlugosc (mierzona miedzy koncem nagrywarki, a tylnia scianka budy) - ~240 mm. mysle, ze te wymiary jakos Ci pomoga i bedziesz wiedzial, co mozesz wpakowac nad zasilacz.

he he dzieki, ja tez mam chifteca, ale myslalem ze moze juz jakis uszytkownik tej budy wkladal w nia ta chlodniczke :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz jak to jest dla ciebie zadowalajaca temperatura to ja nie wiem 8O , ja mam max 40* pod obciazeniem 100% po 8 h 8) tylko ze mam nagzrewnice od kadetta ale na zewnatrz

:arrow: dodam, ze Abit IS7, ktorego posiadaczem jest Vioxx i ja zawyza temperatury. pomimo to 52* stopnie na duzej, miedzianej chlodnicy z 4 fanami to troszke duzo. ja na swoim zestawie: 2 bloki (CPU i GPU), zbiorniczek 1,4 nad zasilaczem (odpowiednio odizolowany) i nagrzewnica z poloneza mam temp. w granicach 49-51* tylko, ze nie mam zadnych wiatrakow w budzie (oprocz fana na chipsecie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani, tyle razy sie mowilo o porownywaniu temperatur- tysiace czynnikow wplywa na roznice wiec to nie ma sensu. Nawet pomiar kilku blokow na jednym sprzecie moze byc zaklamany.

Sorki za to "kochani" ale juz nie moge z tym zdaniem"to kiepsko, a u mnie mam tylko....."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi