Skocz do zawartości
Dr.Crash

Dlaczego nie wskazuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie raczej retoryczne. Ostatnio zauważyłem że mój epox nie wskazuje wartości obrotowej wentylatorów. Czy to normalne, czy też od czegoś zależne? :?

Zalezne jest to od samych wentylatorów. Jezeli posiadaja licznik obrotow to powinines miec pokazywana liczbe obrotow.

W BIOSie tez nie widac?

PS. To czy wiatrak ma licznik obrotów mozesz poznac po obecnosci trzech kabelkow. Choc kumpel mowil mi ze ma dwa i ma licznik obrotow - ale on czesto sciemnia lub nie wie co mowi. :lol: Ale mimo wszystko moge sie mylic! :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]i nie może być FANMATE'a.

nie wiem skąd ci się to wzieło ale to bzdura. mam FANMATE'a i mam obroty wntylatora. mogę sobie regulować ile chcę. miałem 6300 teraz mam 5000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem skąd ci się to wzieło ale to bzdura. mam FANMATE'a i mam obroty wntylatora. mogę sobie regulować ile chcę. miałem 6300 teraz mam 5000.

"Bzdura" ta wypłynęła z ust sprzedawcy z PcCooler.com.pl

Może ktoś jeszcze się wypowie i rozwieje nasze wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

"Bzdura" ta wypłynęła z ust sprzedawcy z PcCooler.com.pl

Może ktoś jeszcze się wypowie i rozwieje nasze wątpliwości.

no to niezły gość. bo ja reguluje sobie obroty na FANMATE patrząc jednocześnie do biosika jak mi się obroty na coolerze zmieniają :D

co tu rozwiewać :?: chyba mi bios nie ściemnia 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie raczej retoryczne. Ostatnio zauważyłem że mój epox nie wskazuje wartości obrotowej wentylatorów. Czy to normalne, czy też od czegoś zależne? :?

nie wiem jak w epoxie ale na moim starym ASUS P2B miałem 3 gniazda do coolerów w tym tylko dwa miały kontrolę RPM.

a na mojej obecnej płycie były problemy z odczytem prędkości obrotowej niskoobrotowych wentyli(np.: 80x80x2800) ale po wymianie biosa spox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie widzialem jak dziala taki fanmate. Jesli cooler podlaczony

pod fanmate ma zlaczke trzy zylowa i fanmate ma zlaczki trzy zylowe

to speedfun czy bios beda pokazywaly obroty wiatraka bez problemow :P

Moze sa rozne fanmate :?: i ten sprzedawca myslal o jakims nietypowym :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...