Dr.Crash Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Mam pytanie raczej retoryczne. Ostatnio zauważyłem że mój epox nie wskazuje wartości obrotowej wentylatorów. Czy to normalne, czy też od czegoś zależne? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Mam pytanie raczej retoryczne. Ostatnio zauważyłem że mój epox nie wskazuje wartości obrotowej wentylatorów. Czy to normalne, czy też od czegoś zależne? :? Zalezne jest to od samych wentylatorów. Jezeli posiadaja licznik obrotow to powinines miec pokazywana liczbe obrotow. W BIOSie tez nie widac? PS. To czy wiatrak ma licznik obrotów mozesz poznac po obecnosci trzech kabelkow. Choc kumpel mowil mi ze ma dwa i ma licznik obrotow - ale on czesto sciemnia lub nie wie co mowi. :lol: Ale mimo wszystko moge sie mylic! :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Jak wyżej - żeby możnabyło liczyć obroty wiatraka potrzebne są 3 kable przy wiatraku i nie może być FANMATE'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Gr00bY Mazur"]i nie może być FANMATE'a. nie wiem skąd ci się to wzieło ale to bzdura. mam FANMATE'a i mam obroty wntylatora. mogę sobie regulować ile chcę. miałem 6300 teraz mam 5000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Gr00bY Mazur"]i nie może być FANMATE'a. nie wiem skąd ci się to wzieło ale to bzdura. mam FANMATE'a i mam obroty wntylatora. mogę sobie regulować ile chcę. miałem 6300 teraz mam 5000. "Bzdura" ta wypłynęła z ust sprzedawcy z PcCooler.com.pl Może ktoś jeszcze się wypowie i rozwieje nasze wątpliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Gr00bY Mazur"] Gr00bY Mazur"]i nie może być FANMATE'a. nie wiem skąd ci się to wzieło ale to bzdura. mam FANMATE'a i mam obroty wntylatora. mogę sobie regulować ile chcę. miałem 6300 teraz mam 5000. "Bzdura" ta wypłynęła z ust sprzedawcy z PcCooler.com.pl Może ktoś jeszcze się wypowie i rozwieje nasze wątpliwości. no to niezły gość. bo ja reguluje sobie obroty na FANMATE patrząc jednocześnie do biosika jak mi się obroty na coolerze zmieniają :D co tu rozwiewać :?: chyba mi bios nie ściemnia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Mam pytanie raczej retoryczne. Ostatnio zauważyłem że mój epox nie wskazuje wartości obrotowej wentylatorów. Czy to normalne, czy też od czegoś zależne? :? nie wiem jak w epoxie ale na moim starym ASUS P2B miałem 3 gniazda do coolerów w tym tylko dwa miały kontrolę RPM. a na mojej obecnej płycie były problemy z odczytem prędkości obrotowej niskoobrotowych wentyli(np.: 80x80x2800) ale po wymianie biosa spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Osobiscie widzialem jak dziala taki fanmate. Jesli cooler podlaczony pod fanmate ma zlaczke trzy zylowa i fanmate ma zlaczki trzy zylowe to speedfun czy bios beda pokazywaly obroty wiatraka bez problemow :P Moze sa rozne fanmate :?: i ten sprzedawca myslal o jakims nietypowym :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...