Misza Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Problem wygląda następująco: Duron 700 (7x100) i pamięci DDR ustawione na 133MHZ - dlaczego wiesza sie wszystko co jest związane z grafa (Divix, 3Dmark itd)? Jesli pamieci ustawione sa na 100 Mhz wszystko jest oki.Pamieci sa Kingstona, na pewno to nie jest wina karty (sprawdzalem), ustawienia pamieci byly max zdolowane... Czyzby problem z asynchronicznym dzialaniem? Dzieki, pozdrowienia Misza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 heh jeden z czestszych problemow na Epoxie :) (jestes nie pierwsza osoba ktora ma ten problem). Ustawienie pamieci na chipsetach kt266A w trybie asynchronicznym jest najwieksza glupota na swiecie ,bo: 1. Obniza to wydajnosc mocno komputer jest duuuuuuuuuzo mniej wydajny i slabszy w aplikacjach 3d (3dmarki , quake3a ,rtcw ,mohaa ). Wiec nie ma potrzeby ustawiania ,przestaw na synchroniczne taktowania czyli 100/100 bedzie wydajniej niz 100/133. 2.Dziwne ze sie wiesza! pewnie za slabe pameici albo dales Timmingi Turbo i 133 i wiesza. Kumplas mi mowi (Durak 1000 i Epox 8kha+ i gf2ti) ze ma bardzo slaby wynik w 3dmarku przyszedlem(tak to sie pisze?? :) ) do niego oskazalo sie ze procek byl taktowany 10x100=1000mhz FSB100 efektywnie DDR 200. A pameici ustawione na 133 efektywnie 266mhz czyli niesynchronicznie 100/133 .Zmienilem na taktowanie synchroniczne 100/100 i wynik wrocil do normy. U niego komputer na 100/133 byl stabilny tylko ze wyniki byly slabe. WIec prawdopodonie twoja niestabilnosc wynika z tego ze moze masz Turbo Timmings i 133 i tyle memorki nie wytrzymiuja. Pozdro mam nadzieje ze ci pomoglem i wsio jasne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 >WIec prawdopodonie twoja niestabilnosc wynika z tego ze moze masz >Turbo Timmings i 133 i tyle memorki nie wytrzymiuja. Pozdro mam >nadzieje ze ci pomoglem i wsio jasne. Byc moze chodzi rzeczywiscie o ustawienie 133Mhz, a ustawienia pamieci byly najwolniejsze jakie bylo mozna ustawic... Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...