mily Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Mam ochote na DSL (512KB/s), ale nie stać mnie na 320zł miesięcznie. Myślałem, aby zrobić jakąś sieć z kumplami, aby płacić mniej i podzielić jakoś opłaty, ale tu pojawia się problem: 1) Na jakiej zasadzie działa DSL? To się pod USB podłącza? Potrzebny serwer? 2) Jak udostępnić internet ludziom, co mieszkają np. 1km dalej? Okablowanie miasta odpada, bo spółdzielnia nie wyraża zgody, to w naszym miescie jest już jedna sieć osiedlowa, ale oni chcą 130zł miesięcznie niby za gwarantowane 64KB/s, ale ja i tak mialem gora 20KB/s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Mylisz pojecia... Kbps to nie to samo co KBs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 1>Podlacza sie przez rj-45 (sieciowka), potrzeny jest serwer lub router 2.radiowki plus jakies porzadne anteny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 a tym yo mnie zaskoczyles :) chcesz miesc DSL'a na wlasny uzytek :?: jezeli chcesz miec sam to sobie neo zaloz :P co do tego DSL'a to tak jak napisal kolega wyzej. podlacza sie przez RJ45 (skretka jezeli ktos nie wie:P), ludzi mozesz podlaczac radiowo (ale to zwieksza koszta) + racos czego jeszcze nikt nie napisal:P razem z DLS'em dostajesz router, wiec net bedzie dzielic ta skrzyneczka:) ale lepiej postawic serwer:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 A co do neostrady, to jaki tam maksymalny transfer mozna osiagnac na downloadzie i uploadzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 down 67-69kB/s up ok 16kB/s DSL 512 ma takie same parametry :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...