Skocz do zawartości
007

Monitor problem !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki maly problem znaczy sie duzy prolblem w prawym dolnym rogu monitora mam jakies przebarwienia jak bym mial magnes obok monitora

jak monitor przekrece w lewa strone to przebarwienie sie powieksza kolor na pasku skrotow zamiast niebeskiego jest fioletowy ale tylko w tym prawym rogu na jakies 5cm poziomo i 4cm poziomo a zamiast koloru czerwonego jest jakis wyblakly taki jak by zolto-pomaranczowy

a gdy przekrece monitor w prawa strone cale przebarwienie znika niema ani sladu kolory sa takie jakie powinny byc o co z tym chodzi ?? monitor juz do wywalenia ?? sprawdzalem na 100% niemam w poblizu magnesu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. sprawdz kabel

2. rozmagnesuj kineskop

3. modl sie zeby ci monit nie padl ;)

czemu mialby mi pasc monitor ?

sprawdzialem babel przy monitorze wszystko jest sii moze przy kompie kabel jest lekko wycianiety niewiem sprawdze jutro rano niechce mi sie teraz odsuwac calego biorka rozmgnesowalem kompa ale od jakiegos roku cos sie chyba zwalilo z tym rozmagnesowaniem kiedys jak to sie robilo caly obraz od monitora sie trzasl a teraz tak leciutko w rogach sie zatrzesie prawie niezauwazalnie niejestem pewien ale wydaje mi sie ze to przez to ze pewnego dniasobie gralem i nagle kolo bloku walnal piorun i cos tam chyba ucierpial monitor na tym :P

ale mam nadzieje ze monitor mi niepadnie bo narazie kasy na nowy niemam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

............. czemu mialby mi pasc monitor ? ...............

........ od jakiegos roku cos sie chyba zwalilo z tym rozmagnesowaniem kiedys jak to sie robilo caly obraz od monitora sie trzasl a teraz tak leciutko w rogach sie zatrzesie prawie niezauwazalnie ...........

???? Przecież monitory się psują, nie rozumiem twojego pytania/stwierdzenia może?

Właśnie takie objawy które opisujesz dokładnie wskazują na padnięty termistor, lub tylko rozlutowany (on pracuje w bardzo wysokiej temperaturze i często przy nim tworzą się zimne luty, wystarczy przelutować).

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...