Skocz do zawartości
medievil

do posiadaczy Abita NF7 (moze soltek)

Rekomendowane odpowiedzi

przeczytalem test plyt nforce 2 na tomshardware i o to ich wyniki http://www.tomshardware.pl/motherboard/200...1boards-15.html , chodzi mi zwłaszcza o test w 3 dmarku 2001. Roznica punktow pomiedzy plyta EPOX 3 a Abitem NF7 jest rzedu 1300 pkt. przy takiej konfiguracji http://www.tomshardware.pl/motherboard/200...1boards-14.html.

Pytanie jest takie: czy mozliwa az taka roznica wydajnosci pomiedzy tymi plytami czy to tylko sciema ??

Na benchmark jest rowniez test plyt n force 2 i tutaj porownalem wyniki pomiedzy w/w abitem a soltek 75FRN-L ktory wypada minimalnie slabiej od abita , natomiast na tomshardware soltek jest o 1100 pkt szybszy od abita w 3 d mark 2001 (nawet sporo).

Ktos ma jakies teorie na ten temat ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten epox na n force2 ultra 400 (bez +) jest o wiele bardziej wydajny od tego abita (bez ss), bo jeszcze moge zmienic na tego epoxa poniewaz w pon przyjezdzaja do sklepu te dwie plytki i ide kupowac tylko <span style="color:red;">[ciach!]</span> wi ktora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten epox na n force2 ultra 400 (bez +) jest o wiele bardziej wydajny od tego abita (bez ss), bo jeszcze moge zmienic na tego epoxa poniewaz w pon przyjezdzaja do sklepu te dwie plytki i ide kupowac tylko <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wi ktora...

Heh... odpusc sobie testy wydajnosci - ja na jednym z serwisow widzialem ze nf7 najwydajniejszy jest, ale co to za roznica. Niewazne czy wezmiesz Epoxa czy Abita bedziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten epox na n force2 ultra 400 (bez +) jest o wiele bardziej wydajny od tego abita (bez ss), bo jeszcze moge zmienic na tego epoxa poniewaz w pon przyjezdzaja do sklepu te dwie plytki i ide kupowac tylko <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wi ktora...

Heh... odpusc sobie testy wydajnosci - ja na jednym z serwisow widzialem ze nf7 najwydajniejszy jest, ale co to za roznica. Niewazne czy wezmiesz Epoxa czy Abita bedziesz zadowolony.

Czy Solteka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...