fireblade3 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zmieniam lada dzien pamieci na ddr'y - miedzy kingstonami 266 a 333 mam 7zl roznicy - i zastanawiam sie gdyz mam plyta ktora obsluguje tylko 266 - i pytanie brzmi czy to bedzie chodzic jezeli tak to czy to mi cos da :)??? Prosilbym o szybka odpowiedz i zamkniecie topicu jutro po poludniu gdyz wtedy kjuz bedzie po :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 hmm a więc tak wymieniaj bo pc333 są bardziej pszyszłościowe no chyaba że nie masz 7zł :? aby dożucić do lebszych kostek. Reasumując odpoiwiedź jest banalna :arrow: pc333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ja plyta obsluguje tylko do 266 to moze byc problem z asynchroniczna praca pamieci i procka, wtedy bedzie gorzej z predkoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 No i wlasnie chodzi o to zeby bylo dobrze :) - mysle ze i tak kupie 266 bo jezeli sprzedam plyte to sprzedam i ram :) - 7 zl to nie problem (myslelm ne czterysetkami bo jest 20 zl roznicy ale 333 sa niezle) Powiedcie jak z tym jest bo jezeli mam miec gorsza wydajnosc to zrezygnuje i kupie 266. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ja plyta obsluguje tylko do 266 to moze byc problem z asynchroniczna praca pamieci i procka, wtedy bedzie gorzej z predkoscia. Oczywiście ze jest lepiej kupić pamięć która jest szybsza ponieważ taka pamięć będzie pracować przy lepszych timingach będąc underclocked. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ja plyta obsluguje tylko do 266 to moze byc problem z asynchroniczna praca pamieci i procka, wtedy bedzie gorzej z predkoscia. a długo to ustawic pamieci na 266? a jak se zmieni mobo to wtedy da wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Nie no w ogole to chodzi o to czy to ruszy i czy na moim mobo bedzie dalo sie zrobic zeby to nie dzialalo wolniej od 266 - tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 No i wlasnie chodzi o to zeby bylo dobrze :) - mysle ze i tak kupie 266 bo jezeli sprzedam plyte to sprzedam i ram :) - 7 zl to nie problem (myslelm ne czterysetkami bo jest 20 zl roznicy ale 333 sa niezle) Powiedcie jak z tym jest bo jezeli mam miec gorsza wydajnosc to zrezygnuje i kupie 266. Jak w sumie 27 zl roznicy to bierz 400. Ustawisz w BIOSie pamieci na 133 MHz (razy 2 da Ci 266MHz) i po kolopocie. A jak bedziesz plyte sprzedawal to pamieci zostana. Wszystko bedzie ladnie chodzic nie martw sie i nie zaluj tych 27 zlociszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 20 zl ja mowilem o roznicymiedzy 266 a 400 :) - 20 zl - ale chodzi o to czy to wstanie bo mialem sporo problemow ze sprzetem i nie chce miec tak ze wloze a komp nie wstaje :( - do zmiany ramu sklonilo mnie to ze mam zjarany jeden port w plycie (nie wiem skad) i dlatego ze 256mb sdr to kiepa zmianiam na 256 ddr - zostanie mi z tego interesu jeszcze jakies 50 zl i to plus 320 zl ktore ostatnio zarobilem na mi dysk 120gb barakude v i dlatego glownie to robie ale to musi wstac - wydajnosc nie jest najwaznijsza - macie pewnosc ze ruszy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Jezeli kupisz ram firmowy to mamy pewnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Kingston jest raczej marka :) - wiec chyba sie zdecyduje na 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...