pikus Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Cześć wam wszystki. Odkrylem ciekawą żecz dotycząca LCD NFREN 1700 MAF (BTC). Na stronce www.nfren.com znajduje się monitorek o wspanialych parametrach (NFREN 1700 MAF). Natomiast u nas w sprzedaży w polsce też znajduje sie takowy monitor z takimi samymi oznaczeniami , ale niestety o gorszych parametrach. Zakupując monitor sugerowalem się oczywiście parametrami lepszymi. Różnice odkrylem dopiero po zakupie. Zadzwonilem do firmy w ktorej dokonalem zakupu, z proźbą o wyjaśnienie sprawy i owentualną wymiane monitora na ten oczywiście lepszy. Po 2 dniach dowiedzialem sie ze niestety ale takiego minitorka jak chce niema u dysrtybutora i jesli mnie nie odpowiada zakupiony model to mogę go zwrucić i oddadane zostana mi pieniądze. Moim zdaniem tu sie należy DUŻY plus dla firmy w ktorej nabylem ów monitorek. Sam monitorek ma calkiem niezle parametry i wspanialą gwarancje bo 3 lata na wszystko, wymiana matrycy po wypaleniu sie nawet jednego piksela, subpiksela. Mimo wszystko prubowalkem sie dowiedzieć dalej czegoś wiencej na temat tego monitora dzwoniąc do serwisu autoryzowanego. Powyższe informacje dotyczące gwarancji zostały potwierdzone, natomiast a propo tej nietypowej sytucji dotyczącej różnicy w parametrach po między tak samo nazywającymi sie monitorami nie udalo sie mi wyjaśnić. Pisze to ku przestrodze bo nie wszszystkie firmy są na tyle uprzejme wobec klienta, oraz jesli ktoś wie coś wiencej na ten temat to prosze o odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1970 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 pikus. to nie tak zesa dwa typy tego samego monitora !!! roznica w parametrach tech. wyniak zapewne z niewiedzy, lenistwa, glupoty (zaznaczyc odpowiednie) dydtrybutorow lub sprzedawcow. kiedy szukalem swojego monitora (lg1511s) tez przegladalem rozne strony sklepow (ale to mniej wazne) i producenta LG gdzie co kraj to inne parametry miale ten monitor, czyli na lg.de inne na lg.pl inne, na lg.uk inne i tak dalej. wiec sie nie przejmuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 BIG THX za uświadomienie, wniosek teraz dla mnie oczywisty, spradzaj tam parametry gdzie kupujesz i nie szukaj na końcu świata. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 BIG THX za uświadomienie, wniosek teraz dla mnie oczywisty, spradzaj tam parametry gdzie kupujesz i nie szukaj na końcu świata. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Różnica w parametrach może polegać też na tym że poprostu używają nowszych i lepszych podzespołów do produkcji monitora i ma on poprostu lepsze parametry niż taki sam wyprodukowany 2 miesiące wcześcniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1970 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 nie nie i jeszcze raz stanowczo nie. gdyby zmienili jakies parametry monitora na lepsze to juz by go inaczej oznaczyli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 nie nie i jeszcze raz stanowczo nie. gdyby zmienili jakies parametry monitora na lepsze to juz by go inaczej oznaczyli. A popatrz co piszą na jednej ze stron gdzie można kupić monitory: UWAGA ! Parametry monitorów ulegają zmianie. Producenci cały czas poprawiają parametry paneli LCD. Przede wszystkim wzrasta szybość reakcji, jasność, kontrast oraz typ matrycy. Tego typu "polepszanie" parametrów w wielu firmach odbywa się co kwartał / pół roku. Nie zmienia się tylko obudowa monitora. Tak więc TEN SAM model wyprodukowany "dziś" może być znacznie lepszy od swojego pierwowzoru. Podane dane techniczne produktów nie mogą być podstawą do roszczeń wobec sprzedawcy. Podane ceny mają charakter informacyjny i nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu Art.66par.1 Kodeksu Cywilnego. Wszystkie znaki towarowe oraz loga producentów zawarte w serwisie są własnością ich prawnych właścicieli. Tak jest napisane, naprawdę możesz mieć racje ja poprostu też się zastanawiam jak jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1970 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 tak ale chodzi o zmiany kosmetyczne a nie istotne parametry tech. czyli np. zastosowali ....zbyt grzejacy sie tranzustor mocy lub np obudowa pod wplywem ciepla sie topi ... i takie tam rozumiesz ? jestem pewny ze jak tylko zmieniliby np kontrast na lepszy czy jasnosc to momentalnie mialby inna nazwe. dla przykladu monitor lg 1510s (350 kontrast, 200 jasnosc), monitor 1511s (350 kontrast, 250 jasnosc) --- widzisz ??? juz inne oznaczenie . cze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...