Skocz do zawartości
Kost@k

dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

panowie , sytuacja wygląda tak :

koles ma 9700pro (jakis HIS chyba) , 2x256DDR400 (hynix) i wielki dylemat - czy wziac bartka 2500+ razem z epoxem 8rda (+ , 3+) czy dorzucic kaski i kupic p4 2,4fsb800 na abit ic7 (ew. inna na 875p)

bedzie ostre krecenie , a koles ma WC (brakuje mu tylko chlodniczki , ale juz organizuje nagrzewnice ze szrotu) , zasilacz deer 400wat

moim zdaniem lepszy bedzie bartek , przynajmniej dla niego , bo chyba jedynym w jego wypadku wyznacznikiem wydajnosci kompa sa cyferki z 3dmark

napiszcie cos , niech sam przeczyta , bo przypuszczam ze zdania nie zmieni - albo barton2500+ albo p4 2,4fsb800

mnie juz glowa boli , szukalem zeby mu pokazac wczesniejsze watki na temat amd vs. p4 ale cyt."nigdzie nie ma porownania 2,4fsb800 z bartkiem2500+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie , sytuacja wygląda tak :

koles ma 9700pro (jakis HIS chyba) , 2x256DDR400 (hynix) i wielki dylemat - czy wziac bartka 2500+ razem z epoxem 8rda (+ , 3+) czy dorzucic kaski i kupic p4 2,4fsb800 na abit ic7 (ew. inna na 875p)

bedzie ostre krecenie , a koles ma WC (brakuje mu tylko chlodniczki , ale juz organizuje nagrzewnice ze szrotu) , zasilacz deer 400wat

moim zdaniem  lepszy bedzie bartek , przynajmniej dla niego , bo chyba jedynym w jego wypadku wyznacznikiem wydajnosci kompa sa cyferki z 3dmark

napiszcie cos , niech sam przeczyta , bo przypuszczam ze zdania nie zmieni - albo barton2500+ albo p4 2,4fsb800

mnie juz glowa boli , szukalem zeby mu pokazac wczesniejsze watki na temat amd vs. p4 ale cyt."nigdzie nie ma porownania 2,4fsb800 z bartkiem2500+

no wiesz ty sam lepiej znasz tego kolesia niz my wiec...

no ale skoro pytasz a koles glownie opiera sie na 3dmarku to ekonomiczniej jest wziac bartka 2500+ i go @ 3400,3600+ bo jeskli koles lubi robic duzo rzeczy na kompie w jednym czasie (jakas kompresja divx , granie i co tam jeszcze) to ze wzgledy na HT lepiej wziac Pentaka... hmm ale to go wyniesie podan 2x drozej i nie wiem czy jest sens :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...