ssound Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Mam pytanie czy lepiej zrobić ją na całej sciance wycinajac dziure razm z tymi "dziurkami" czy ponizej ich tak jak mają niektre obudowy fabrycznie. Pewnie ktos z was juz to robił na modecomie a wszystkie maja chyba identyczne boki. Moja obudowa to enjoy a ponizej daje foto innej (lepiej widac na niej te "odpowietrzacze" :) ) oczywiscie okno bedzie z drógiej strony :lol: na zielono i czerwono zaznaczyłem obie wersje szyby tak wiecj jak lepiej? chodzi o to czy nie osłabi sie bardzo bok robiąc tą dużą, a czy znowu ta mała nie jest zamała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Blachy w ModeComie sa raczej grube i sztywne (przynajmniej ANGEL ten co na fotce) Wprawdzie robilem w swoim okno okragle, ale po zalozeniu uszczelki i wsadzeniu szyby jeszt sztywny jak ............................ pal Azji :wink: IMHO lepiej byloby bez tych "wywietrznikow" Ale mozesz wyciac dziure mniejsza, a "wywietrzniki" zaszpachlowac (planuje to od dawna u siebie, ale jakos nie moge sie za to zabrac :? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Mam Winner-a w ktorym wycharatalem prawie cala sciane /to co Ty zaznaczyles na zielono a nawet torhc e wiecej/ i jest w porzadku .tzn nie ma problemu ze sztywnoscia boku :D w sumie jak zalozysz szybe i dobrze ja przykleisz czy przykrecisz to nie bedzie to mialo znaczenia. Bedzie sztywne ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Blachy w ModeComie sa raczej grube i sztywne (przynajmniej ANGEL ten co na fotce) Wprawdzie robilem w swoim okno okragle, ale po zalozeniu uszczelki i wsadzeniu szyby jeszt sztywny jak ............................ pal Azji :wink: IMHO lepiej byloby bez tych "wywietrznikow" Ale mozesz wyciac dziure mniejsza, a "wywietrzniki" zaszpachlowac (planuje to od dawna u siebie, ale jakos nie moge sie za to zabrac :? ) wczoraj ogladalem budy modecoma i powiem ze nie sa AZ tak sztywne : / a sam fakt ze fajnie wygladaja mnie nie cieszy , bo jak na taka firme spodziewalem sie troszke mocniejszej blachy : / pozatym w nich byly badziewiaste Feel'e : /myslalem ze maja Huntkey'e inside z PFC : / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 wczoraj ogladalem budy modecoma i powiem ze nie sa AZ tak sztywne : / a sam fakt ze fajnie wygladaja mnie nie cieszy , bo jak na taka firme spodziewalem sie troszke mocniejszej blachy : / pozatym w nich byly badziewiaste Feel'e : /myslalem ze maja Huntkey'e inside z PFC : / jak kupowalem winnera to mialem do wyboru albo feel albo huntkey. No i wybralem huntkey'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Szpachlowac tych dziór raczej nie bede bo wiadomo, ze trzeba by to pomalowac tez a obudowa jest nówka i szkoda mi jej,troche by też kosztowalo pomalowanie na identyczny kolor z identyczną strukturą. Wogule to nie wiem gdzie kupić tą szybe z uszczelką, w 4Max nie mają jej juz dlugo, pisalem kiedys miala byc za tydzień i nie ma, a chodzi dokładnie o Szyba universal B ma wymiary, z których moge zrobic te wielkie okno jakby co. A co do zasilacza to na moim pisze poprostu modecom i jest w porównaniu z poprzednim cedegenem wypas! Na mojej nowej plycie zajebiscie trzyma napiecia, a na poprzedniej (K7S5A) +5 było czasem 4,7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Blachy w modecomie są dość solidne przynajmniej w moim byłym cyber mirroże zjechałem prawie wszystkie tarczki do dremela zanim pociełem bok tak jak chciałem ale te blachy to i tak pikuś w porównaniu z blaszyskami w mojej obecnej budzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...