Lipny Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Witam! Mam problem z siecią. Zmieniłem sprzęt i zaistalowałem WinXP Pro i Win98SE. Ze starego sprzetu zostala mi tylko karta sieciowa D-Link DRN-32TX i napędy optyczne. Wczesniej na tej sieciówce chodziło bez problemów. Teraz są jaja. Sieciowka sie ladnie instaluje. Strony www dzialaja bez problemow, poczte mozna odbierać (z poziomu www bo za pomacą programu pocztowego nie probowalem), w sieci lokalnej widze grupy robocze i uzytkowników, pliki ładnie się ściągają. Niestety nie moge dokonać rejestracji ani aktywacji WXP Pro ani windows update. Zawsze pisze ze "nie mozna ustanowić połączenia z serwerem aktywacji...." lub "błąd rozszerzenia Windows Update ... nie można wyświetlić żądanej strony". Czasami takze jak włączam nowe okno IE (wersja 6.0 z sp1) wyskakuje komunikat "nie mozna wyświetlić strony ble ble ble czy chcesz pracowac offline?(dokladnie nie pamiętam jak to leciało)" ale wystarczy ze klikne "sprobuj ponownie" i juz jestem online. Jak chce się zalogować na pewnej w pewnych serwisach to podaje te hasło co zwasze i nie moge sie zalogowac("złe hasło"). Na innych kompach nie mam z tym problemow. Sterownikow nowych do tej sieciówki juz nie ma(na www D-Linka nawet się do niej nie przyznają) wiec jade na tym co jest w XP Pro(stery są z 2002-10-04). Co jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianosz Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 nie wiem dokładnie....ale to jest microsoft... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 O tu coś mamy Miejmy nadzieję że pomoże, jeśli nie to wpisz w google DRN 32TX, a efekty same się pokażą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 No niestety nic nie pomaga. Moze byc to wina mojego dostawcy internetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 sprobuj wylaczyc wbudowanego w xp firewalla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Tez nic :( Ale to chyba jest wina mojego providera. Na innym kompie podlaczonym do tej sieci tez sie takie rzeczy dzieja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...