Skocz do zawartości
krogoth111

Abit IC7-G ale nie G

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem to cudo...

Ale mam TRZY poważne kłopoty...

Po 1 na stronie abita jest zdjęcie płyty i pisze między gniazdem CPU a slotami ram IC7-G a u mnie tylko IC7 :((( (ale pozatym jest jak IC7-G)

Po 2 włożyłem 2 idento pamięci do slotów napisało że dual channel is enabled ale sandra 2003 i aida32 pokazują że ram jest 64 bit :(((

I po 3 jak włączyć AGP fast write ???

Mam Hercules Radeon 9500 Pro z odblokowanym OC a ram 2x256 kingston KHX3000

Pomóżcie mi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem to cudo...

Ale mam TRZY poważne kłopoty...

Po 1 na stronie abita jest zdjęcie płyty i pisze między gniazdem CPU a slotami ram IC7-G a u mnie tylko IC7 :((( (ale pozatym jest jak IC7-G)

Po 2 włożyłem 2 idento pamięci do slotów napisało że dual channel is enabled ale sandra 2003 i aida32 pokazują że ram jest 64 bit :(((

I po 3 jak włączyć AGP fast write ???

Mam Hercules Radeon 9500 Pro z odblokowanym OC a ram 2x256 kingston KHX3000

Pomóżcie mi...

Po1 - bo ty masz wersje uboga tej plyty - bez Lanu i bez Raidu SATA - na stronie ABita sa zdjecia tylko wersji G - po co robic dwie fotki skoro wygladem prawie sie nie roznia.

po2 - sprawdz w instrukcji czy dobrze obsadziles gniazda - nie wiez programom tylko to co mowi Bios

po3 - jest to automatycznie wlaczone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz inna ciekawostka mam Abita IS7 bez G ale tez mam jakas wersje mieszano poniewaz mam Lan Gigabit :-) (standardowo mntowany jest uklad rtl w wersji bez G a ja mam uklad 3Com do obslugi sieci:-) ) I inny wentylator niz ten ktory jest w roznych recanzjach i stronie abita na fotkach.

Ale moge sie mylic.

Jak co moge zrobic fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Abita IC7-G i też mam napisane ABIT IC7, ale na jakiejś kostce ba już dokładną nazwę napisaną.

Nieprzejmuj się tym co jest na laminacie bo różne daty produksji róznie mają ten napis. Jeżeli masz gigabit lat i sata od promise to masz wersje z G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...