Skocz do zawartości
rout

dlaczego?! help!

Rekomendowane odpowiedzi

hejka

mam p4 2,6 fsb 800 , epox 4pda2+ , msi fx 5600 , 2x512 kingston 400 mhz i... chodzi o to , ze np colin3 w 1024x768 32bit , bf1942 przy 1024x768 przycinaja mi sie:( a takze filmy gdy jest np wiecej efektow np. wybuchy :((((((

co moze byc tego przyczyna? na takim sprzecie powinno wsio hulac i powinno byc sporo rezerwy a tym czasem koopa :cry:

help me

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli filmy, to jakiś kiepski kodek masz. Postaraj się o nowsze wersje.

Co do gier, to różnie może być. Grafę kupiłeś nie najlepszą. Za tą cenę wybrał bym radka 9000, czy coś w tym stylu. Ale i tak powinno chodzić jak należy. Wina moim zdaniem leży gdzieś po środku: tzn. brak stabilności sprzętu (chłodzenie) i kiepskie sterowniki.

To tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafę kupiłeś nie najlepszą. Za tą cenę wybrał bym radka 9000, czy coś w tym stylu

Koleś co ty chrzanisz radek 9000 lepszy od gfx 5600 ??

Do rout - to jest pewnie kwestia jakiś sterowników i/lub ustawień w biosie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam p4 2,6 fsb 800 , epox 4pda2+ , msi fx 5600 , 2x512 kingston 400 mhz i... chodzi o to , ze np colin3 w 1024x768  32bit  , bf1942 przy 1024x768 przycinaja mi sie:( a takze filmy gdy jest np wiecej efektow np. wybuchy :((((((

co moze byc tego przyczyna? na takim sprzecie powinno wsio hulac i powinno byc sporo rezerwy a tym czasem koopa

Na tym sprzęcie Collin3 i filmy powinny działać płynnie. Przyczyn "zacinania" może być kilka:

- niewłaściwy montaż procesora (chłodzenie)

- źle skonfigurowany BIOS

- ustawienia systemu windows

Zakładam że masz zainstalowany winXP PROF, i nie instalowałeś żadnych sterowników poza tymi do grafiki. Jeśli tak, to: zainstaluj stery chipsetu, włącz DMA dla dysku i napędów CD/DVD.

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafę kupiłeś nie najlepszą. Za tą cenę wybrał bym radka 9000, czy coś w tym stylu

5600 to najbardziej okrojony FX, tak jak kiedyś riva TNT 2 vanta. Cena i wydajność powinna być porównywalna z radkiem 9000 (9000 pro jak kto woli). Jak trochę grosza więcej, to radek 8500/9100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeeezu ludzie!!! co wy gadacie! to fx 5200 jest obcięty! fx 5600 to calkiem spoko karta- wydajność tylko trochę poniżej radka 9500, szybsza niż 9600. Moim zdaniem włącz dma, sprawdź chłodzenie i napięcia zasilki. zdefragmentuj dysk, jak nie pomoże, to przeinstaluj stery: 1. detonatory, 2.DX9. na takim sprzęcie powinno wszystko hulać!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5600 to najbardziej okrojony FX, tak jak kiedyś riva TNT 2 vanta. Cena i wydajność powinna być porównywalna z radkiem 9000 (9000 pro jak kto woli). Jak trochę grosza więcej, to radek 8500/9100.

Nie obraź się ale głupoty piszesz. Nawet GF FX 5200 jest troszkę wydajniejszy od Radeona 9000, a co dopiero GF FX 5600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie stery mam najnowsze , kodeki rowniez

co do chlodzenia to... procek nagrzewa sie czasami do 70 C [przewaznie ok 65 C] ale to jest p4 2,6 z ht i slyszalem ze to jego norma

karta graf hm... nie podkrecana wiec mysle ze ten standardowy uklad chlodzenia powinien dawac sobie rade

niestety w 3dmarku 2k1se uzyskalem 10681:(

radkiem 9600 pro bylo 11542

a gf ti4800se 12546

i teraz pewnie spytacie po co wymienilem radka i gf ti na tego fx?

otoz dlatego ze radek mial mala stabilnosc [zawieszal kompa] , na gf lataly mi paski i dlatego wymienilem na fx-a

zreszta na wszystkich 3 kartach tez mi przycinaly gierki:(

pomozcie bo juz jestem kolowaty i serio zdesperowany:(

srki za tak dlugiego posta

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL ... R9000 > FX5600 ... Oto porprawna wersja: R9000<R9100<FX5200<FX5600<R9500PRO Nie no Benito ja bym ci powiedzial SZUKAJ zanim takie cos napiszesz. :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUDZISKA!!!!! Czego jeszcze szukacie??? Przyczyną jest za wysoka temperaturka procesora. U mnie na celku 1,7 kiedyś miałem 63* i już ledwo chodził.

rout>>jaki masz cooler na procesorze??? Jeżeli masz boxa, to zerwij tą czarną blaszkę obsmarkaną jakąś gumą i nałóż srebrnej pasty termoprzewodzącej.

No chyba jeszcze została sprawa założenia coolera - czy wszystkie zaczepy są na swoich miejscach(albo czy wogóle są) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz moim zdaniem temperatura procka troche za wysoka. Pytanie gdzie ten komp stoi. Poprobuj z lepszym chlodzeniem kompa (zdejmuj bok obudowy lub wstaw dodatkowe wentylatory do srodka czy cos w tym stylu). W koncu temeraturka w wakacje trche wyzsza niz zima. I poprbuj ze sterownikami.

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz moim zdaniem temperatura procka troche za wysoka. Pytanie gdzie ten komp stoi. Poprobuj z lepszym chlodzeniem kompa (zdejmuj bok obudowy lub wstaw dodatkowe wentylatory do srodka czy cos w tym stylu). W koncu temeraturka w wakacje trche wyzsza niz zima. I poprbuj ze sterownikami.

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie stery mam najnowsze , kodeki rowniez

co do chlodzenia to... procek nagrzewa sie czasami do 70 C [przewaznie ok 65 C] ale to jest p4 2,6 z ht i slyszalem ze to jego norma  

Kto tak powiedział? Zobacz tam: Intel

Jeśli zmieniałeś kartę z ATI, to konieczne jest dokładne usunięcie poprzednich sterowników i powtórna instalacja DirectX.

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...