C3buś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Chodzi o spęcik z opisu :P Dzisiaj go dostałem i się wziąłem najpierw za pamiątki, procka będę kręcił jak kartę lepszą dostanę :) No ale do rzeczy. Jaka jest lepsza wydajność pamięci? Na timingach 2-5-2-2 czy odpowiednio skonfigurowanym Pacie(:P)? Przy timingach 2-5-2-2 kiedy zmieniach w Pacie z auto na np. turbo to mi się na poście wiesza. Nie można mieć wszystkiego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Po pierwsze wrzuć bios 15 :D - wtedy będziesz miał opcje Game Accelerator - a nie odnośnie PAT - PATu się nie da ustawić szybciej. Poza tym może twoje pamieci nie wyrabiają :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 masz racje źle się wyraziłem...mam najnowszy biosik z 11 lipca bodajże :) ale są różnie ustawienia: auto, turbo, f1 i coś tam jeszcze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 i street racer - wszystkie przyspieszają dostęp do pamieci - ABIT nazwał to GAT ale np. moje kości na IS7 przy 166/166 (FSB/RAM) biegały na F1 i Agressive a na IC7-G nie chcą ruszyć nawet z Turbo. Po prostu masz tak jak ja za słabe kości i tyle :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 hmmm jakoś przeboleje ;) txn ustawiłem sobie timingi na 2.5-5-2-2 no i turbo i agressive... Testowałem chyba z 15 timingów (PC Markiem 2002, Aidą32 i Sandrą 2003) no i wyszło że ten najlepiej się spisuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...