frankenstein Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 witam. mam nastepjacy problem. nie chce juz instalowac firewalli firm trzecich a slyszalem ze ten wbudowany w winde znacznie sie poprawil od czasow xp. jak skonfigurowac tenze firewall? dodam ze szukalem odpowiedzi ale nie znalazlem (moze dupowato szukalem). aha, korzystam z netu z kablowki a oni podobno juz tam maja zapory, wiec ten wbudowany powinien mi wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 aha, korzystam z netu z kablowki a oni podobno juz tam maja zapory, wiec ten wbudowany powinien mi wystarczyc.a jak to ktoś kto ma internet tak jak ty z kablówki i będzie cie atakował?wtedy zapory które chronią raczej przed atakiem np z SDI :) nie pomogą, lepiej mieć jakiego firewalla:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 no wlasnie tak sobie pomyslalem ze moze byc atak tylko z kompa czlowieka takze majacego net z kablowki. tylko ze przetestowalem juz chyba wszystkie firewalle przez te wakacje i kazdy albo spowalnia kompa (oczywiscie NPF) albo stronki otwieraja sie dluzej (to nie tylko moje spostrzezenie, tak ma prawie kady ogniomurek : Kerio, Sygate, Tiny i wiele innych) albo jak juz sie otworza to wygladaja dziwnie (ZAP 4). ostatnio mialem Kaspersky Anti hacker i jest super. ale jest to wersja 1.0. wiem ze jest juz 1.5, moze jest tez nowsza. druga sprawa to to, ze na polskiej stronie kaspersy w ogole sie nie przyznaja do tego produktu, a ang. jest tylko krotka wzmianka. wiec nie chce uzywac firewalla ktory jest po m"macoszemu" traktowany przez producenta (moze to tylko mnoje odczcucie). po trzecie to boje sie instalowac firewall na win 2k3 bo jak zainstalowalem Kerio to mi tak rozpizdzil system ze juz nie wstal nigdy (v. 2.1.5). czy ktos ma kasperskiego na win 2k3? jak sie sprawuje? a moze ma ktos link do wersji 1.5 lub nnowszej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...