Gibi Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Otoz mam kompa: Athlon 1700+, 384SDRamu. Mam zamiar zainstalowac Windowsa XP, tylko czytajac całe archiwum nie raz sie natknalem na to, ze trzeba go skonfigurwac. Co nalezy zrobic aby ten system nie zrezal duzo ramu, byl stabilny? Jakies inne konkretne poprawki? SP1? Windows Update? Stery najnowsze? Tweak'y XP? Jakie oprogramwanie? Ten firewall w XP wystarcza? Wogule warto instalowac na tym sprzecie? Łącze lepiej chodzi? Muzyka? Film? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Ja polecam SP, TweakXP, StyleXP + kilka skinów dla ładnego wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ja natomiast polecam wylaczyc hibernacje/zmniejszyc swapfile/wylaczyc przywracanie systemu/aktualizacje automatyczne... Nastepnie zabrac sie kolejno za services.msc,gpedit.msc,msconfig do SP jakos nie jestem przekonany, sciagam tylko te latki ktore sa mi potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ja natomiast polecam wylaczyc hibernacje/zmniejszyc swapfile/wylaczyc przywracanie systemu/aktualizacje automatyczne... Nastepnie zabrac sie kolejno za services.msc,gpedit.msc,msconfig do SP jakos nie jestem przekonany, sciagam tylko te latki ktore sa mi potrzebne. Dlaczego zmniejszyć swapa ? Nie lepiej ustawić go na sztywno na jakąś konkretną wartość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 zmniejszyć swapa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Ustaw na stala wartosc plik wymiany. Wylacz zbedne uslugi. Wylacz zbedne programy w msconfigu. Na sam koniec BootVis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...