Skocz do zawartości
danieldz

problem z myszką i przywieszenie sie jej.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moj qmpel ma problem otoz zawsze po instalacji Windowsa XP (co robione bylo kilka razy) nawet na nie podkreconym kompie czasami zdarza sie, ze jakies okno w windowsie- przykladowo moj komputer przywiesza sie i nie reaguje na klikniecia myszki (tak samo sie dzieje z reszta rzeczy na pulpicie) reaguje natomiast na alt+TAB po czym juz normalnie mozna "dzialac" myszką.

Sprzet nie podkrecany.

Athlon XP 1800+, Asus (ten na nforce2) a7n8x-x, 256 ram 333, myszka jakas zwykla z dwiera rolkami.

NA innych systemach tj, windows me, windows 98se niec tekiego sie nie dzieje.

Czekam na jakies sugestie.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam (miałem) podobny problem. Myszka działała normalnie tylko tak jakby ją coś przycinało na chwile ze nie można było nic zrobić mogłem nią kręcić do okoła walić w biurko i wqur**ać sie na nią jak mi w grze blokowało ją i niemożna było sie obrócić. Niepomagao nic instalacja nowych sterów, czyszczenie myszki alkoholem żeby kulka i rolki nie były czasem tłuste, w końcu kilkakrotna instalacja systemu (szczęście że jest takie cóś jak GHOST) z różnymi sterownikami via 4in1 i nic :( wręcz gorzej. Z początku to przerywało tylko w grze ale potem dopadło winde i przycinało coraz częścjiej aż wogóle blokowało kursor na ekranie nawet znikał czasami :/ ale mnie to wqur**ało :evil: już podejrzewałem że mi padł jeden z dysków ( konkretnie to BARACUDA 80 GB bo miałem na niej tylko 52*C :oops: ) i sie wyłączał przyblokowując system bo to podobny objaw i zaczołem odpinać wszystko w kompie , ale nic nie pomagało jak kursor został zamrożony na ekranie to klawiatura działała poprawnie więc podmieniłem myszke i wszystko narazie OK. Myszke dałem qmplowi do sprawdzenia i potwierdził to że u niego jest ten sam objaw ( ale sie na wqur**ał przy tym :lol: ).

PS. na windziew ME ten sam objaw .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli topomoże tez tak miałem z myszką A4Techa za którą wywaliłem całe 40 zł bo miała dwie rolki i tak samo sie przycinała na ekranie i zawieszała nak chwilke kompa......myche wymieniłem bo okazało sie że na innym kompie to samo. Najprwdopodobnie coś z kabelkiem sie zrobiło albo pęk w środku drucik albo coś w tym stylu........dlatego szkoda zachodu i odrazu kupić nową ...najlepiej ja k nie szkoda kaski jakiegoś Logitecha i to optycznego i spokój murowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie radiowo-optyczna bo niezbyt sie nadaje do gier FPP :( mam taką tylko że trusta 5-cio przyciskowa i musze stwierdzić że jest nieznaczna zwłoka w reakcji co wyklucza ją do w/w celu :( .

Teraz nosze sie z zamiarem kupna myszki "zwykłej" optycznej bo ta co mi padła to była też a4tech www-25, a myśle o a4techu Navigator Opto 325 PS/2 (WOP-35).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...