bagi_glogow Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 mam problem z podkreceniem mojego proca Athlon xp 2200+ thoroughbred na plycie MSI K7N2 Delta-ILSR Po ustawieniu np. 11*166 napiecie 1,775v komp juz nie wstaje ustawialem tez inne napiecia mnozniki i fsb i zawsze to samo (oczywiscie mniejsze) - swieca sie siody od dysku i power, wentyle chodza a komp nie idzie dalej nawet monitor nie startuje objawy takie jak przy tzw.save&death bios wiem bo mialem to dwa razy na asusie A7N8X Deluxe (oba padly a za trzecim razem wzialem tego MSI bo ten MSI ma tzw. safe mode ktory przestawia fsb na 100 i to ratuje plyte) Tyle ze na tym asusie chodzil procek 11,5*166 bez problemu szkoda ze padaly no ale pech no a na tym msi nic nie moge podkrecic dlaczego co jest nie tak. dodam ze pamieci mam nie najlepsze ale w normie 2*256MB nanya pc-333 i zasilacz ChiefTec 420W Dzieki i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 dziwne, mam ta plyte i chodzi bez problemu 170x11,5 (wiecej nie sprawdzalem) bo i tak nic mi to nie da(patrz moja grafika). Dodam ze procka mam 1800+ i chodzi na 1,5 V bez zmiany npiecia... wiec albo masz dupna wersje proca a to ze ze na Asusie chodzilo o niczym nie swiadczy bo MSI ma standartowo troszke wieksze zegary od innych plyt i byc moze to juz zadecydowalo o tym ze proc nie chce ruszac. Sproboj zjechac z FSB n powidzmy 160 i sprawdzczy ruszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagi_glogow Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 fsb na maksa 145 rusza oczywiscie przy mnozniku standardowym to jest 13,5 dalej nie idzie a mnoznika nie idzie wcale zmienic nawet na mniejszy przy fsb133 wogole nie da rady zmienic mnoznika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Jaki proc, na jakiej technologii wykonany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagi_glogow Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 proc to thoroughbred chyba 0,13 - napisze jeszcze raz ze na asusie mnoznik dawal sie normalnie zmieniac a tutaj nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...