C3buś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Proc jak w tytule no i 49 stopni w IDLE i ok. 65 w stresie... No niby potrafią pracować do 75 stopni ale nie chcę się przekonać o tym ;) Przy 2.4@2.66 w idle jest 53 a w stresie koło 67. Chyba wymienię qlera :) Mam pytanie do użytkowników P 4: o ile stopni zmniejszyła się Wam temp. po zmianie coolera z boxowego na np. Zalmana? Mam go na oku,może sobie za 2 miechy qpie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 :arrow: sproboj poprawic montowanie obecnego coolera. moze jakis nierozwazny czlowiek nalozyl za duzo pasty albo po prostu zle zalozyl coolera. coolery zalmana powinny dac spadek temp. wzgledem box'owego coolera. zalezy jeszcze, jaki model wybierzesz, kto go bedzie zakladal i jak to zrobi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Oczywiście zrobię to ja, więc nie mam mowy o wpadce ;) Ok spróbuje zobaczyć co w obudowie piszczy... Ludzie narzekają na temperatury Pentium 4 ale moje "osiągi" są lekko za wysokie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 tia... a moj p4 2,6 z ht grzeje sie w stressie do 70-75C , choc co prawda wytrzymuje rzekomo 95C -> tez nie chcialbym sie o tym przekonac:P ale teraz planuje zakup thermaltake volcano 7+ , po przeczytaniu recenzji ofcoz na ktorej roznica miedzy intelowskim boxowym coolerem i volcano 7+ wynosila w stressie 19C!! pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simeone Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Ja mam 2.4B 533 BOX spoczynek to 39-40c w stresie 52c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 sry za 3 x tego samego posta... net mi cos sie pieprzy:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Ja też zainwestuje w coolera... Te temp. mnie przerażają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 c3bus jakiego coolera zamierzasz kupic? bo ja tez sie przymierzam i z tego co widzialem to thermala volcano 7+ albo 11+ ale 11+ jest troche za glosny... masz jakies pomysly? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Mój PIV 2.4B GHz w pracy ma temp. podczas normalnej pracy 60 stopni !!! Domowy PIV 2.4C GHz - Asus PcProbe pokazuje teraz 29 stopni, AIDA 32 zresztą też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 NA płytach Abita znane są zawyżone temperatury w porównaniu do innych płyt. Dzieje się tak dlatego, że ABit czyta temperaturę z jakiejś diosy w środku procesora i temperatuty są nawet o kilkanaście stopni wyższe niż na np. Asusie. Cały problem jest opisany na forum.abit-usa.com . P.S. Ja kupuje Zalmana 7000 Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 na boxowym coolerku na spodzie jest cos w stylu czarnego plastra... wiem ze to ma przewodzic cieplo ale czy nie lepiej by bylo to usunac i zeby procek bezp. stykal sie z radiatorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 na boxowym coolerku na spodzie jest cos w stylu czarnego plastra... wiem ze to ma przewodzic cieplo ale czy nie lepiej by bylo to usunac i zeby procek bezp. stykal sie z radiatorem?:arrow: lepiej usunac ten 'plaster' i zamiast niego zastosowac paste sylikonowa lub paste na bazie srebra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 na boxowym coolerku na spodzie jest cos w stylu czarnego plastra... wiem ze to ma przewodzic cieplo ale czy nie lepiej by bylo to usunac i zeby procek bezp. stykal sie z radiatorem?:arrow: lepiej usunac ten 'plaster' i zamiast niego zastosowac paste sylikonowa lub paste na bazie srebra.JA stosuje narazie plaster ale niedługo kupuje tego Zalmana i Arctic Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 rout popytam się ludu, na giełdę się przejadę i wtedy będę miał jakiś zarys... Zalmany podobno rulezzzują więc qpno takiego qlera nie jest głupim pomysłem :) Zanim jednak zainwestuje w coolerka to pastą spróbuje. Jak w IDLE będzie koło 43 to poczekam do grudnia, a jak niewiele pomoże to boxowy cooler wylatuje z proca z szybkością światła :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 hehe ja sie zastanawialem nad volcano 7+ ale troche za glosny i teraz qpuje aero 7 albo zestaw wodny w siriusie http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6846&sid=1 co o tym myslisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Volcano 7+ podobno jest wydajnieszy od aero 7... Mi chodzi przede wszystkim o wydajność, na drugim miejscu głośność pracy. Co do wc: kompletnie się na tym nie znam, więc nie będe Ci doradzał. Na pevvno wezme dobrego coolerka, może w przyszłości w WC zainwestuje (jak Prescott'y wejdą :D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Albo Zalman 7000A Cu albo Volcano 7+... Niestety Volcano jest głośny jak ****. Wydaje mi się że Zalman jak mi płyty nie rozpieprzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 hmmm jeszcze nikt nie poznal tego WUCE ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Ja jak podkrecilem 2,4 na 2,8 Ghz to w stresie po 15 min temp osiagnelo 70 stopni :( ,i doszedlem do wniosku o zmianie coolerka na zalman :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 i jak teraz temp virtuomaniak? i jakiego zalmanka kupiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 c3bus jak juz kupisz jakiegos coolera to daj znac i podaj temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 rout jeszcze nie kupilem, bo zbieram kaske :) Planuje ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> zalman 700 AlCu bo Cu jest za ciezki (ok 750g) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 hey ja juz zamowilem volcano 7+.. najwyzej bede mial odkurzacz w budzie:P z tego co patrzylem w siriusie to tylko zalman 7000cu pasuje na p4... reszta to amd i celinki.. ale moze sa jakies dodatkowe zaczepy do p4.. zalmanek fajny aczkolwiek troche przydrogi i troche malo obrotow ma czyli mniejsza wydajnosc:/ tak w ogole na dluzsza mete to ja zastanawiam sie nad wc-> nukleonem :P pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Hm i jak bardzo glosny jest ten volcano 7+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 nie wiem , dojdzie pewnie za tydz -2 tyg:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Aha to dopiero zamowiles :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 tia.... wczoraj;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 rout tylko sąsiadów nie pobudź jak kompa na noc zostawisz ;) oczywiście jak dokonam zaqpu to się pochwale :P Mam nadzieję że za 2 tyg. zdasz relację z pracy coolerka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 hehehe jasne... nie buj sie nie buj o sasiadow:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 esh... mam juz volcano 7+ i... [gluteus maximus] przy 3k rpm temp nawet o 2* wyzsza niz w boxowym [ w idle] przy 4,5k rpm temp min 53* a przy 6k rpm taka sama:([all w idle] chociaz taka wysoka temp moze byc przyczyna pasty , dalem 'silikonowego gluta' bo nigdzie nie moglem znalesc w miescie arctic ceramique czy arctic silver.. halas przy 3k rpm jest prawie nieslyszalny [ja przynajmniej nie slysze bo mi zasilacz zaglusza] przy 4,5k rpm jest jak suszarka slyszana z 2m a przy 6k rpm jest jak suszarka z bardzo bliska:P a wiec... nie polecam volcano 7+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...