MKa11 Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 coś dziwne - ja mam koło 57-59 stopni na V7+ z niecałymi 3tys obrotów. A procek 2.4 puszczony na 3GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 w idle ? w idle to ja mam podobnie tyle ze na 2,6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 w idle ? w idle to ja mam podobnie tyle ze na 2,6a jaka masz paste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Albo Zalman 7000A Cu albo Volcano 7+... Niestety Volcano jest głośny jak ****. Wydaje mi się że Zalman jak mi płyty nie rozpieprzy ;)Nie rozwali spoko - mam założonego i jeszcze sie nie urwał ;) na boxowym coolerku na spodzie jest cos w stylu czarnego plastra... wiem ze to ma przewodzic cieplo ale czy nie lepiej by bylo to usunac i zeby procek bezp. stykal sie z radiatorem?:arrow: lepiej usunac ten 'plaster' i zamiast niego zastosowac paste sylikonowa lub paste na bazie srebra.JA stosuje narazie plaster ale niedługo kupuje tego Zalmana i Arctic Ceramique najlepszy wybór - cicho (czemu te barracudy tak hałasują ;) i wydajnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 coś dziwne - ja mam koło 57-59 stopni na V7+ z niecałymi 3tys obrotów. A procek 2.4 puszczony na 3GHz. A na 533 czy 800 Mhz? Mam wrazenie ze tutaj predkosc FSB robi roznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 chociaz volcano chyba niezle sie sprawuje... tylko cos z moim mobo nie tak:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 esh... mam juz volcano 7+ i... <font color="#FF0000">[ciach!]</font> przy 3k rpm temp nawet o 2* wyzsza niz w boxowym [ w idle] przy 4,5k rpm temp min 53* a przy 6k rpm taka sama:([all w idle] chociaz taka wysoka temp moze byc przyczyna pasty , dalem 'silikonowego gluta' bo nigdzie nie moglem znalesc w miescie arctic ceramique czy arctic silver.. halas przy 3k rpm jest prawie nieslyszalny [ja przynajmniej nie slysze bo mi zasilacz zaglusza] przy 4,5k rpm jest jak suszarka slyszana z 2m a przy 6k rpm jest jak suszarka z bardzo bliska:P a wiec... nie polecam volcano 7+ Trza było poczytać archiwum forum. Tą gó.wnianą zabawkę pt. Volcano 7+ powinni sprzedawać na odpustach jako suszarkę do włosów. Też miałem na PIV2,4GHz "B" ponad rok temu temperatury 2-3 stopnie niższe niż na BOX-ie a hałas nawet w low doprowadzał mnie do furii (jakbym był fanem wyjących wentyli to bym se Athlona sprawił , he he).U mnie teraz na 2,4GHz "C" jest po przekręceniu na 3GHz i standardowym zasilaniu (ABIT) 43 stopnie. Stres 55-60 !! A chłodzę się już od kilku miesięcy tym: ZALMAN to jest to co PIV lubi najlepiej.Mało tego mój Abit doskonale współpracuje ze Speedfan-em co pozwala mi redukować dodatkowo obroty jak siedzę sobie np. w internecie. Wówczas ZERO hałasu !!! Aha zanim założyłem radiator zdrowo przeszlifowałem kapelusz pentiawki.Na boxowym coolerze założonym na próbe z czarną taśmą rzeczywiście miałem 49-50 stopni w IDLE i 70 po długiej grze...i to przy 2,4GHz a nie 3GHz !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 a ja rozwiazalem problem.. uaktualnilem biosa i w idle mam temp 30-37 przy 2,6@3,1 a w stresie do 60 podchodzi na volcano 7+ na low.. zreszta ja i tak go nie slysze bo mi zasilacz zaglusza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 No to się sprawa wyjaśniła :) Ja narazie nie kupuje coolerka, bo na razie mam 2.4 ghz no ale "B"... Gdzieś tak za 2 miechy wymieniam na "C" i wtedy może jak dopisze szczęście to pojadę na 3 ghz na boxowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 hhehe.. moj kumpel ma 2,6C z ht i jedzie na boxowym i temp ma bardzo podobna do mojej... p4 C rulesss;) tylko szkoda ze mnoznik zablokowany:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Jak wyjdzie Prescott to Ruscy odbloqują mnożnik ;) No i będziemy jechać na 6 ghz prockach ;) (ofkoz na ddr 400 ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...