Skocz do zawartości
C3buś

P4 2.4 BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Albo Zalman 7000A Cu albo Volcano 7+... Niestety Volcano jest głośny jak ****. Wydaje mi się że Zalman jak mi płyty nie rozpieprzy ;)

Nie rozwali spoko - mam założonego i jeszcze sie nie urwał ;)

na boxowym coolerku na spodzie jest cos w stylu czarnego plastra... wiem ze to ma przewodzic cieplo ale  czy nie lepiej  by bylo to usunac i zeby procek bezp. stykal sie z radiatorem?

:arrow: lepiej usunac ten 'plaster' i zamiast niego zastosowac paste sylikonowa lub paste na bazie srebra.
JA stosuje narazie plaster ale niedługo kupuje tego Zalmana i Arctic Ceramique

najlepszy wybór - cicho (czemu te barracudy tak hałasują ;) i wydajnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

esh... mam juz volcano 7+ i... <font color="#FF0000">[ciach!]</font>

przy 3k rpm temp nawet o 2* wyzsza niz w boxowym [ w idle]

przy 4,5k rpm temp min 53* a przy 6k rpm taka sama:([all w idle] chociaz taka wysoka temp moze byc przyczyna pasty , dalem 'silikonowego gluta' bo nigdzie nie moglem znalesc w miescie arctic ceramique czy arctic silver.. halas przy 3k rpm jest prawie nieslyszalny [ja przynajmniej nie slysze bo mi zasilacz zaglusza] przy 4,5k rpm jest jak suszarka slyszana z 2m a przy 6k rpm jest jak suszarka z bardzo bliska:P a wiec... nie polecam volcano 7+

Trza było poczytać archiwum forum. Tą gó.wnianą zabawkę pt. Volcano 7+ powinni sprzedawać na odpustach jako suszarkę do włosów. Też miałem na PIV2,4GHz "B" ponad rok temu temperatury 2-3 stopnie niższe niż na BOX-ie a hałas nawet w low doprowadzał mnie do furii (jakbym był fanem wyjących wentyli to bym se Athlona sprawił , he he).U mnie teraz na 2,4GHz "C" jest po przekręceniu na 3GHz i standardowym zasilaniu (ABIT) 43 stopnie. Stres 55-60 !! A chłodzę się już od kilku miesięcy tym:

Dołączona grafika

ZALMAN to jest to co PIV lubi najlepiej.Mało tego mój Abit doskonale współpracuje ze Speedfan-em co pozwala mi redukować dodatkowo obroty jak siedzę sobie np. w internecie. Wówczas ZERO hałasu !!!

Aha zanim założyłem radiator zdrowo przeszlifowałem kapelusz pentiawki.Na boxowym coolerze założonym na próbe z czarną taśmą rzeczywiście miałem 49-50 stopni w IDLE i 70 po długiej grze...i to przy 2,4GHz a nie 3GHz !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi