ClareS Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 więc tak na tej stronie ----> http://republika.pl/magnum/volcano.htm znajdziecie dośc szczwegółowy test Volcano 7+ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Lubie autorska inicjatywe ( forme hobby ) , ale ... jaka temperatura otoczenia , jakie warunki klimatyzacyjne pomieszczenia, jaka wentylacja obudowy , jaka pasta , jaki typ rdzenia athlon xp, odczyt z diody termicznej , czy soketu , ile czasu byl procesor wygrzewany , jaka wersja biosu ? Wiem , ze moze wydawac sie , ze sie czepiam , ale testy wentylatorow powinny byc poparte jakimis stalymi zasadami. Najlepiej jesli na tym samym konfigu , w tych samych warunkach testuje sie rozne typy procow .... sorki , ale taki test nie mowi niczego uzytecznego... wiec szczegolowym , i bynajmniej trafnym nie mozna by go nazwac ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Lubie autorska inicjatywe ( forme hobby ) , ale ... jaka temperatura otoczenia , jakie warunki klimatyzacyjne pomieszczenia, jaka wentylacja obudowy , jaka pasta , jaki typ rdzenia athlon xp, odczyt z diody termicznej , czy soketu , ile czasu byl procesor wygrzewany , jaka wersja biosu ? Wiem , ze moze wydawac sie , ze sie czepiam , ale testy wentylatorow powinny byc poparte jakimis stalymi zasadami. Najlepiej jesli na tym samym konfigu , w tych samych warunkach testuje sie rozne typy procow .... sorki , ale taki test nie mowi niczego uzytecznego... wiec szczegolowym , i bynajmniej trafnym nie mozna by go nazwac ... :) fakt, wiem ze chciałes dobrze , ale np podałes predkosc obrotową wiatraka a hałas jaki wydaje? dla niektorych jest to primary parametr ze tak powiem .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 ehhe : ROTFL , szczegułowy :D i mega :D ,uzupelni o szczegóły to bedzie :D nawet nie napisane jaki athlon jakie napiecia czestoliwosc itp... ehh szkoda gadać popracuj nad tym! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 jelen no ty to juz sie czepiasz - pierwsze testy byly bez OC czyli 12.5x133x1.6V (o ile to jest 0.13u czego faktycznien i podal) ten test bedzie uzyteczny dla ludzikow posiadajacych taki sprzet wiec fajnie ze powstal ale czekamy jeszcze na tempy otoczenia i wentylacje bydy w oopisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Więc tak poprawiłem, dodałem więcej szczegółów, teraz jest chyba lepiej :) Jeszcze cos poprawić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 - Temperatura w obudowie między 10 C – 15 C skoro temperature w pokoju masz 21C to jak mozesz miec w budzie 10-15C?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 - Temperatura w obudowie między 10 C – 15 C skoro temperature w pokoju masz 21C to jak mozesz miec w budzie 10-15C?? No więc sluchaj, może być skoro komp schowany jest do szafki bez obiegu powietrza, więć wydzielane ciepło nie jest do końca wydmuchane zprzez wiatraki. A jeszcze jedno, między wiatrakami z tyłu a ścianą jest jakies 10cm to więc dużego pola nie ma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 chyab nei rozumiez :) - w obudownie mas zrobdlo ciepla -> wiec powiniens w obudowie miec cieplej niz w pokju- bo nawet wentyle teo nie rpzeerobia na tyle zeby zrownac te te3mpy a co dopiero obnizyc - b niby czym obnizysz temperature???? moze ma ktos jakispomysl jak to wylozyc bo mnie sie koncza pomysly na wytlumaczenie tego :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 chyab nei rozumiez :) - w obudownie mas zrobdlo ciepla -> wiec powiniens w obudowie miec cieplej niz w pokju- bo nawet wentyle teo nie rpzeerobia na tyle zeby zrownac te te3mpy a co dopiero obnizyc - b niby czym obnizysz temperature???? moze ma ktos jakispomysl jak to wylozyc bo mnie sie koncza pomysly na wytlumaczenie tego :/ No wiem o co ci chodzi, ale ja tego nie mierzyłem, tylko programy, które nie są bezbłędne :x Musze załatwić termoment elektroniczny i włożyć do boudowy i sprawdzić jaka jest w rzeczywistości temperatura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 temperatura w budzie nie przekracza 45C wiec mozesz uzyc zwyklego termometru- da ci jakies odczucie co do temperatur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 może ja spróbuje wytłumaczyć :) komp wytwarza ciepło-to wiemy :) w obudowie jest cyrkulacja powietrza, ale powietrze które jest w niej nagrzewa się i temp. MUSI być większa niż w pokoju... to tak jakbyś miał pudełko i włożył do niego farelkę i zrobił otwór-no niby powietrze wylatuje ale powietrze w pudełku jest cieplejsze od tego w pokoju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 może ja spróbuje wytłumaczyć :) komp wytwarza ciepło-to wiemy :) w obudowie jest cyrkulacja powietrza, ale powietrze które jest w niej nagrzewa się i temp. MUSI być większa niż w pokoju... to tak jakbyś miał pudełko i włożył do niego farelkę i zrobił otwór-no niby powietrze wylatuje ale powietrze w pudełku jest cieplejsze od tego w pokoju :) No przecież kumam o co chodzi :) A co do termometru to zaraz zwykły wrzuce do budy :D i sie dobaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...