bartezjusz Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 mam nastepujace pytanko do wszystkich którzy posiadają w/w zestaw lub bedą taki mieli na dniach otóz- czy jest problem z montazem tego zalmana w tej budzie Ci co maja wiedza ze w bigu sytuacja jest niestety mocno na niekorzyść w porównaniu do middle ,a mianowicie odstęp pomiedzy brzegiem płyty a tą "ramą podtrzymującą" w kształcie półksięzyca wynosi ok. 1 cm na stronce zalmana jest obrazek z którego jednoznacznie wynika iz od srodka socketu wymagany jest promien min.5cm no oko (niechce mi sie rozbierac sprzetu, sciagac coolera itp) by to wiarygodnie zmierzyc) ale moze braknąc "o pici włos" kilku milimetrów, a wtedy bedzie trzeba ciąc kawałek blachy wewnątrz budy prosze wiec o wypowiedzenie sie tych którzy mają bądz niebawem będą mieli ten zestaw -chodzi oczywista o socketA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Ci co maja wiedza ze w bigu sytuacja jest niestety mocno na niekorzyść w porównaniu do middle ,a mianowicie odstęp pomiedzy brzegiem płyty a tą "ramą podtrzymującą" w kształcie półksięzyca wynosi ok. 1 cm na stronce zalmana jest obrazek z którego jednoznacznie wynika iz od srodka socketu wymagany jest promien min.5cm no oko (niechce mi sie rozbierac sprzetu, sciagac coolera itp) by to wiarygodnie zmierzyc) ale moze braknąc "o pici włos" kilku milimetrów, a wtedy bedzie trzeba ciąc kawałek blachy wewnątrz budy Chociaż mam inną budę ale mierzyłem czy mi wejdzie ten cooler. Mam też około 1 cm luzu między zasilaczem a końcem płyty. jako, że mamy taką samą płytę (jeżeli chodzi o rozstawienie elementów) na pewno ci wejdzie - jest jeszcze około centymetra luzu. Jutro będę miał tego zalmana i będę go montował - więc zdam ci relację jak już go osadzę na miejscu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 W przypadku wielu płyt pod P4 może być spory problem :/ na szczęscie redakcyjny IC7-G ma socket sporo niżej. Bezpieczniej niestety zrobić dokładne pomiary na płycie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 W przypadku wielu płyt pod P4 może być spory problem :/ na szczęscie redakcyjny IC7-G ma socket sporo niżej. Bezpieczniej niestety zrobić dokładne pomiary na płycie :/ bartezjusz mowi o 7000A czyli pod AMD :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Tiaaa...a jak już o Zalmanie mowa to ja się przyłączę i zapytam czy sam cooler nie zachaczy czasem o kondensatory na płycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 7000A jest nie tylko pod AMD - wersja z A ma dodatkową zapinkę pod amd na socketA. Piszę jak wygląda sytuacja pod P4 bo sie, znając życie, pojawi zaraz takie pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 7000A jest nie tylko pod AMD - wersja z A ma dodatkową zapinkę pod amd na socketA. Piszę jak wygląda sytuacja pod P4 bo sie, znając życie, pojawi zaraz takie pytanie. No właśnie o to mi chodziło ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...