Kittek Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 to co w temacie, a mianowicie nie moge zmienic rozdzielczosci monitora na wyzsza niz 800x600 (tzn. moge, ale powieksza sie rozmiar pulpitu tylko, a nie dopasowuje do ekranu i wtedy robi mi sie pulpit "wiekszy od ekranu i robi sie scroolowany (trzeba go mysza przesunac)) nie wiem jak to naprawic najnowsze stery nie pomagaja. zainstalowalem sterowniki catalyst 3.5, a moj sprzet to: monitor: 15" lg studioworks 550M karta: PowerColor ati radeon 9600pro, reszta jak w opisie, mam windowsa millenium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Jeżeli zaznaczyłeś "dołącz" przy drugim monitorze, to jest taka opcja jak "dostosuj pulpit do rozmiaru tego monitora" - może w tym namieszałeś? Przy odłączonym drugim monitorze powinno być wszystko OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 ok jakos to jush zmienilem, hula na 1024...no wlasnie, "hula" to troshke za duzo powiedziane, jak moze hulac przy odswiezaniu rownym 43hz :( wie ktos moze jak wymusic wyzsze czestotliwosci, w zakladce karty niby przestawilem na 60hz (tylko takie jest :( ) ale nic to nie dalo, dalej pokazuje 43hz. mjr. zadek" dzienks za podpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Zainstaluj stery omegi, masz do nich dołączony programik refresh force Możesz też spróbować zmieniś w zakładce ekrany / właściwości monitora max rozdzielczość na 1204x768 i max odświeżanie 85Hz, wiem, że to dziwne, ale jak u mnie mimo iż z listy trybów wybrałem 1024x768 - 85Hz, to nadal miałem 75Hz, pomogła dopiero ww czynność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 zainstaluj omegi i wsio ok ... a ile miales na tym monitorku w 1024 ?? odswiezania ?? na poprzedniej karcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Zainstaluj stery omegi, masz do nich dołączony programik refresh force Możesz też spróbować zmieniś w zakładce ekrany / właściwości monitora max rozdzielczość na 1204x768 i max odświeżanie 85Hz, wiem, że to dziwne, ale jak u mnie mimo iż z listy trybów wybrałem 1024x768 - 85Hz, to nadal miałem 75Hz, pomogła dopiero ww czynność. skad ja mam wytrzasnac te sterowniki omegi? moglbys podac jakies www?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 www.google.com a potem omega drivers :P http://www.omegacorner.com/ati.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 zainstaluj omegi i wsio ok ... a ile miales na tym monitorku w 1024 ?? odswiezania ?? na poprzedniej karcie na poprzednim gf 2 mx400 64mb mialem chyba 65hz i SKAD WZIAC TE STEROWNIKI OMEGI!?!? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 dzienks szpaku! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 http://www.driverheaven.net/downloads/index4.htm jakbys sie na tamtym linku nie doszukal bo jaks podruba :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Zainstaluj stery omegi, masz do nich dołączony programik refresh force Możesz też spróbować zmieniś w zakładce ekrany / właściwości monitora max rozdzielczość na 1204x768 i max odświeżanie 85Hz, wiem, że to dziwne, ale jak u mnie mimo iż z listy trybów wybrałem 1024x768 - 85Hz, to nadal miałem 75Hz, pomogła dopiero ww czynność. To działa na każdych sterach - nie tylko Omegach. Trzeba nie tylko wybrać odświerzanie, ale najistotniejsze to ODZNACZYĆ fynkcję "Użyj informacji DDC" - to ona robi takie problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 na poprzednim gf 2 mx400 64mb mialem chyba 65hzTo zaj... dużo :lol: , nie szkoda oczu? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 na poprzednim gf 2 mx400 64mb mialem chyba 65hz To zaj... dużo :lol: , nie szkoda oczu? :roll: toche tak, ale mam specjalne szkla do komputera, a poza tym nie mam kay na nowy monitor, a na takiego za 400zl nie oplaca mi sie przesiadac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 na poprzednim gf 2 mx400 64mb mialem chyba 65hz To zaj... dużo :lol: , nie szkoda oczu? :roll: toche tak, ale mam specjalne szkla do komputera, a poza tym nie mam kay na nowy monitor, a na takiego za 400zl nie oplaca mi sie przesiadac... Nie musisz od razu zmienaiać monitora, wystarczy uzywać roz. 800x600 i już powinno być możliwe 85Hz a przynajmniej 75Hz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 800x600 przy robieniu www, albo photoshopie, to jest masakra, albo sprobuj cokolwiek wykombinowac we flashu mx'ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Już toczyła się kiedyś o tym dyskusja, ja twierdzę ze wysokie odświeżanie jest ważniejsze, a tworzeniem www i grafiką 2d (na strony) też się zajmowałem i rozdzielczość 800x600 w niczym mi nie przeszkadzała. Ale jak wolisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...