Skocz do zawartości
Elmer

TNT2Ultra i pasywne chlodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy ktorys z forumowiczow wie, czy mozna zastosowac samego Zalmnana ZM-NB32J na tym GPU, czy lepiej bedzie dodac wentylator na 5V?

Jak ktos mialby dostep do mocy, jaka wydzielaja GPU to niech wklei.

Widzialem, ze niektore GF2 MX maja same radiatory, ale nie wiem jak sie ma ich wydzielanie ciepla do TNT2Ultra.

Dzieki za wszystkie informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój Mx440 128 bit DDr miał tylk oradiator + biały silikon i wystarczało, założyłem mały wiatraczek dla pewności, że przy 250@350 MHz się nie przypali.

zalman powinien ci spokojnie wystarczyć pod warunkiem, że masz jakiśprzepływ w budzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO powinien starczyc + jakis wiatrak wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy air z obudowy nawyzej sprawdzisz metoda paluszek :) czy radiator nie parzy albo zmiez sobie jakims elektronicznym termom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na swojej ultrze zalożyłem 5x5 chyba 3cm wysokości taki jakis od starego celerona odrazu mówi e bez bicia ze docisk był bardzo prowizoryczny i zapewne nie wystarczający... temperatura od spodu GPU była jakie 5C wyższa już po 10 miutach niż na stanrdowym wiatraczku po paru godzinach zrezygnowałem z tego patętu może z innym zaczepem spróbuje jeszce... ale ultra bez wiatraka IMHO nie pociągnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyć moża tylko po co.

Przecież ten zalman jest wart wiecej od rivy

To ty chyba nie byłeś na giełdzie na stołówce polibudy we wrocku. Ide sprzedać tuner, pytam ile typ daje. Odpowiada ze 40zł. Ja na to 8O .

"A za ile pan sprzedaje?"

"Za 200-210.. (nówka za 230 wtedy była)"

Więc jak chcesz kupić coś w "dobrej" cenie zapraszam do nas! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi