Skocz do zawartości
Ragnor

Jakie głośniki 2+1?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Creative Inspire 2.1 2400. Full wypas. Porządne basy, lux wykonanie, drewniany subwofer, regulacja głośności w formie pilota. Szczerze polecam. Kupowałem z pół roku temu i były po 200zł, a niedawno widziałem po 160zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawde mówiąc te 2400 to kupa g.... Ale jeśli mają być do 150zł to raczej tylko one :/

Nie wprowadzaj zamętu człowieku. To ze nie mają 140 W mocy nie oznacza że są cytuje:" kupa g......". Są bardzo solidnie wykonanie, poprawnie przenoszą całe pasmo częstotliwości i na pewno są w czołówce w swojej klasie, a w dodatku są niedrogie. Weź tak czasem się zastanów nim zaczniesz błotem rzucać na lewo i prawo. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawde mówiąc te 2400 to kupa g.... Ale jeśli mają być do 150zł to raczej tylko one :/

Nie wprowadzaj zamętu człowieku. To ze nie mają 140 W mocy nie oznacza że są cytuje:" kupa g......". Są bardzo solidnie wykonanie, poprawnie przenoszą całe pasmo częstotliwości i na pewno są w czołówce w swojej klasie, a w dodatku są niedrogie. Weź tak czasem się zastanów nim zaczniesz błotem rzucać na lewo i prawo. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nie ma dobrych głośników komputerowych. Miałem Samsung'i 9200, Creative 4400, słyszałem Samsungi 5100, Logitechy 680, Megaworksy 550 THX i żadne nie oferował wystarczającego natężenia dźwięku (może poza Logitechami) a zwłaszcza 4400, 5100, i 9200. Głosniki charczą już przy niewielkiej mocy. Słuchać się tego nie da :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo dyskwalifikacja: Pasmo przenoszenia: 50Hz-20.000Hz

a i do znudzenia powtarzam szukajcie okazji po gieldach naprawde mozna zlozyc calkiem przyjemny zestaw za male pieniadze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nie ma dobrych głośników komputerowych. Miałem Samsung'i 9200, Creative 4400, słyszałem Samsungi 5100, Logitechy 680, Megaworksy 550 THX i żadne nie oferował wystarczającego natężenia dźwięku (może poza Logitechami) a zwłaszcza 4400, 5100, i 9200. Głosniki charczą już przy niewielkiej mocy. Słuchać się tego nie da :(

No zgadza sie , ale skoro chlopak chce kupic cos za 150 zl to chyba sie liczy z faktem ze rewelacji za to nie bedzie. Ja z kolei moge powiedziec ze Altusow nie da sie sluchac bo po dluzszym czasie uczy wiedna. No ale za te 150 zl to w swiecie Hi-Fi jest zerowy wybor. No chyba ze interkonekt - np Black Rhodium Melody :) - akurat 150zl.

@ Ragnor -> Kup sobie te creativy i bedzie ok. Nie ma sie co tak zastanawiac - w koncu nie kupujesz samochodu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki, czyli do 150zł to te Creativy (no chyba że znajdziesz używane 4400 w tej cenie). A dlaczego po kilku godzinach słuchania uszy więdną??? Wiem że nie są to jakieś super kolumny (za 700zł można już kupić świetne monitory Wharedalfe (??) 8.1 które będą miały sporo lepszą jakość dźwięku ale ja jestem bardzo zadowolony i moge ich słuchać cały dzień ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze rozwiązanie to dwudrożne głośniki surround ze wzmacniaczem + zew.subwofer. Polecam głośniki z serrii z syntonów które można kupić tylko za granicą. Sam mam model MS-420S 160W za 30$, które przy włączeniu surround mają niezwykłe natężenie dźwięku w filmach.

http://www.bedfordcomputing.com/index.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki, czyli do 150zł to te Creativy (no chyba że znajdziesz używane 4400 w tej cenie). A dlaczego po kilku godzinach słuchania uszy więdną??? Wiem że nie są to jakieś super kolumny (za 700zł można już kupić świetne monitory Wharedalfe (??) 8.1 które będą miały sporo lepszą jakość dźwięku ale ja jestem bardzo zadowolony i moge ich słuchać cały dzień ;)

Otoz dlatego ze ich brzmienie jest dosyc specyficzne. Generalnie bardzo jasne, ostre i jazgotliwe (to glownie za sprawa tubowego glosnika wysokotonowego). Bas jak na taki rozmiar glosnika jest dosc slaby i mulowaty, pomijajac fakt ze nie zchodzi specjalnie nisko. Mam jeszcze wlasnie Altusy 200 , od ktorych zaczynalem moja przygode z Hi-Fi (teraz wcisnalem je bratu) i na samym poczatku wydawalo sie ze nie ma nic lepszego. Kombinacja Technics + Altus wydawala sie czyms cudownym. Jednak po pewnym czasie okazalo sie ze na produktach firmy z Wrzesni swiat sie nie konczy. Jest naprawde wiele udanych produktow ktore nie tylko lepiej graja ale i wygladaja. Sorki ale wtlamszenie takich skrzyn jak wlasnie Altusy do pokoiku w bloku to troche nieporozumienie - no chyba ze jako podstawka na monitor czy kwiatek :).

Nie mowie tez ze Altusy to jakies totalne dno - w podobnej cenie jest wiele wynalazkow w hipermarketach ;) ktore polski produkt miazdzy w przedbiegach, ale to juz inna bajka, poza tym troche off-topicowa :). Dla kazdego cos milego.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące Creative Inspire 2400. Gdzie znajduje się pokrętło regulacji głośności :?: Co można jeszcze regulować :?:

Glosność reguluje się z przewodowego pilota który sobie można przykleić gdzieś na biurku, a oprócz tego można regulować nasycenie basami z tyłu sybwofera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nie ma dobrych głośników komputerowych. ...Słuchać się tego nie da :(

qrcze chyba troszke przesadzasz. nie wiem ale czytajac twoj post mam wrazenie ze albo jestes jakims audiofilem albo koniecznie glowa musi odbijac ci sie od monitora do sciany. Megaworksy 550 THX sa dobrymi glosnikami komputerowymi ..zreszta wiekszosc tych o ktorych wspominasz tesh zasluguje w pelni na takie miano. moze nie sa naj i TheBestOfTheBests ale stwierdzenia typu "Słuchać się tego nie da" brzmia z deczka snobistycznie. wierz mi naprawde nie trzeba jezdzic lexusem aby czerpac przyjemnosc z jazdy. owszem fajnie by bylo ale nie jest to niezbedne do pelni szczescia wiec po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem "a zwłaszcza 4400, 5100, 9200" ich się nie da słuchać. Megaworksy i Logitechy są jeszcze znośne (zwłaszcza do małych pomieszczeń). I dodam że nie jestem żadnym audiofilem.

Niestety większość komputerowych głośników to straszne badziewie. Z tańszych głośników moge się wypowiedzieć o Samsungach 5100 - nie są takie najgorsze, ale subwoofer trzeba uszczelnić, bo strasznie trzeszczy - jak na tą cenę, to są znośne.

Co do megaworksów, to są bardzo mocne - niestety satelitkom brakuje "głębi" - ale niedługo wymienię je na jakis drewniany zestaw (mam na oku taki zestawik 5 głośników Pioneera 80/100W) - z takimi głośnikami już jest ok - wiem, bo sprawdzałem (wzmacniacz w subie też sobie radzi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem "a zwłaszcza 4400, 5100, 9200" ich się nie da słuchać. Megaworksy i Logitechy są jeszcze znośne (zwłaszcza do małych pomieszczeń). I dodam że nie jestem żadnym audiofilem.

..to ja nadal bede twierdzil ze w swojej klasie cenowej te glosniki sa calkiem ok. no moze oprocz tych 9200 ktore nie bardzo kojarze ..ale jesli to te sterczace rury to faktycznie mimo ze ladne jednak nie warte swojej ceny ze wzgledu na slabe brzmienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te samsungi od paru lat i nie sa takie zle. W malym pokoju ( tak do 20 m^2) daj wystarczajaco glosny i w miare nienajgorszy dzwiek.

Niestety po jakims czasie ostrego uzytkowania glosnik w wooferku zaczyna gorzej grac ,ale i tak polecam jak ktos nie mam zamiaru robic dyskoteki z tego zestawu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja rada Ragnor: Wszystko byle nie jakieś tam mediatechy i tym podobny szajz. Za 150 zł, niestety nic niezwłykłego nie kupisz... Cóż, czasem niestety trzeba się liczyć z kasą....

Moim zdaniem dobrym wyborem będą takie gośniki (wcześniej zresztą wymieniane):

LONGTECH SP622 850W http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15653115

Logitech S3-30 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6403

Samsung SMS-5100 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2025

Creative Inspire 2400 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3610

Za tą cenę będziesz z nich zadowolony. Apropos ceny: podałem akurat te linki, żebyś mógł poczytać też opinie użytkowików, ale jak poszukasz gdzieś indziej, to znajdziesz taniej...

Pamiętaj, że jak już, to lepiej przyzwoity zestaw 2+1, niż tandetny 5+1!

P.S. Mam w/w Samsungi, grają dobrze, ale do dobrego zestawu (np. ostatnio odsłuchiwanego przeze mnie Logitech Z-560) wieeeeele im brakuje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...