kucyk Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Jak w temacie... Na GF3ti nie było problemu, natomiast wcześniej na FXie 5200 Ultra i teraz na Radeonie 9500 po włączeniu fast write w biosie, na pulpicie pojawia się kupa śmieci na ekranie. Nie wiecie co może być przyczyną (doyślam się, że płyta :lol: )? Jak temu zapobiec? (po za wyłączeniem fast write :twisted: ... Czy ktoś spotkał się z takim czymś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 A w zakładce Smartgart masz włączone czy wyłączone? Spróbuj tam pomieszać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Kombinowałem i nic - jak on to śmieci - jak off to ok :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Jak rozumiem z podpisu to wersja @9700 - może tu jest problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 (4*1) czyli nie 9700 8) Zresztą to nie problem grafy, bo na FXie też tak było :cry: Ale chyba sobie daruje ten fastwrite 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 ... Zresztą to nie problem grafy, bo na FXie też tak było :cry: ... Źle przeczytałem posta z tematu - myślałem ,że na FX wszystko było OK. Tu stawiałbym jednak na płytę. A co do 4*1 - oznacznie niewiele mi mówi - skupiłem się bardziej na 256bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 4(potoki renderujące)*1(TMU na potok) -> R9500 (4*1) 8(potoków renderujących)*1(TMU na potok) -> R9700 (8*1) 8) A, że 256 bit - to przepustowość pamięci (będzie lekko ponad 20GB po podkręceniu (650MHz))... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 fast writes miał coś dać ale nie wyszło :D w sumie czasem doda leciutko wydajności ale w większości przypadków tylko chrzani system. porównywałeś na tym GF3 czy coś dawał ? moim zdaniem trzeba to olać bo jeśliby fast writes coś dawał to wszyscy robiliby jego obsługę a nie na zasadzie : "jest ale zawsze wyłaczony, właczasz na włąsne ryzyko" . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Nie sprawdzałem na 3ce... Ale R9500 to inna karta, ale odpuściłem sobie jak poczytałem więcej postów na temat fastwrite :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 ja mam w biosie włączone i w sterach też.I nie robią sie krzaki.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Płyta główna jest jakaś lewa i tyle :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 ja mam w biosie włączone i w sterach też.I nie robią sie krzaki.... Dokladnie, tez zalaczalem/wylaczale, krzaczkow sie nie doczekalem ale tez zadnego wzrostu wydajnosci, wiec wylaczylem i juz tak zostalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 ja zadnych krzakow tez nie mam a w biosie mam włączone i w WinXP tez jes włączone . Na ti3 tez miałem i tez zadnych krzakow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...