Skocz do zawartości
hotkey

Cio to można znaleźć na strychu........

Rekomendowane odpowiedzi

Gadałem ostatnio ze starym o WC. Ogólnie wogóle się nie zgadza :twisted: , ale wyszło na jaw, że na strychu mamy pompke. Pytałem się ile tak mniej więcej przeżuca, a on na to, że ok. 60l. "trochę" się zdiwiłem, że tak mało. Okazało się, że to 60l/min, czyli ok. 3500l/h :!:

Teraz pytanko. Czy to możliwe :?: Są wogóle takie pompki :?: Nie jest to zwykła akwariówka. Czy to się nadaje do WC :?: Idę jutro zobaczyć tą pompeczke, bo dziś nie chce mi się po strychu chodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet ja uda ci się te pompkę podłączyć żeby wszystko działało (i było szczelne) to twoj system chłodzenia i tak nie będzie miał dużej wydajności. Woda tak szybko będzie przelatywać przez blok że nie zdąży on dobże oddać energi cieplnej. (Tak mi się wydaje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbys jednak chcial konieczniej jej uzyc, to walnij bocznik tuz przy wylocie tak, zeby polowa wody leciala odrazu do zbiornika bez przechodzenia przez uklad

To jest naffet niezly pomysl :D Bo jak to by wszystko piardnelo pod tak wysokim naporem wody no to lipa. Mega boom i mega akwarium w obudowie.

Ale zycze udanych efektow :D

Wkoncu do odwaznych swiat nalezy, no nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam fajny pomysł na chłodzenie zakleić silikonem odudowe gdzie może wylecieć woda, wyciąć dwie dziury na górze ina dole zboku, górom wlewać a dołem toprowadzić na balkon na rynne, temperatura bedzie wyrabista przy procku. lecz gdy włączysz komputer to sie takie spiecie zrobi że by sie woda zaczeła gotować :D Zupe se można zrobićalbo jakieś danie na parze.

Polowa kuchnia w komputerze. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbys jednak chcial konieczniej jej uzyc, to walnij bocznik tuz przy wylocie tak, zeby polowa wody leciala odrazu do zbiornika bez przechodzenia przez uklad

Zarąbisty pomysł. Niestety jak już gdzieś pisałem na razie kaski nie mam, bo obudowę psuję :cry: Ale jak się cóś wygrzebie, to....(potrzebuje tylko na blok 95zł, może ktoś się dożuci :?: :D - resztę załatwię - wąż wezme ogrodowy, rybki zrobią OUT z akwarium, a mój braciszek będzie jeździł Cinqecento(chba tak się pisze :?: ) bez nagrzewnicy, czy jak to się tam nazywa :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zcy ni można regulować jej przepływu przez regulacje napięcia? Walnąć jkiś transformator i powinno chodzić - prosze o komentarze bo też tego pewien nie jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...