Ragnor Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Jeśli chodzi o mychy to jestem zupełnie nie na czasie więc proszę o pomoć w wyborze. Obecnie używam A4Tech LIBERO RF 225 i jestem z niej zadowolony, ale poszukuje czegoś podobnego [bezprzewodowego gryzonia] do drugiego kompa w cenie max 90 zł. Dobrze jeśli będzie mieś dwa scrole. Jakieś propozycje :?: Aha w rachube wchodzą tylko myszki radiowe, żadnego szajstwa na podczerwień nawet nie proponujcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Czy nikt nie używa bezprzewodowych myszek :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja mam A4TECH mysz + klawisze i jestem zadowolony. W myszy baterie zmieniam ok. co 5 tygodni, w klawiszach około co 3 miesiące. Na tym sprzęcie pracuję (grafika komputerowa) i dużo gram. Zasięg teoretycznie 3m, ja nie przekraczam 1,5m i wszystko działa ok. Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Nie ma dobrych myszek bezprzewodowych w cenie 90 zł. Jedyną naprawde dobrą myszką bezprzewodową jest Logitech MX700 w cenie ponad 370zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja mam A4Tech'a jakieś tam radiówke + optivcal za 110 i jestem zadowolnony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Jeśli chodzi o myszki, to kulkowe są już przeszłością i nie dorastaja do pięt optykom. Jeżeli chodzi o kulkowe radiowe, to bierz sprawdzone firmy - logitech (jakiś mouseman jest kulkowy-radiowy), albo 4fortech (chociaż tak już trochę gorsza, ale tania). IMHO teraz tylko optyki, tylko radiowe są dość drogie - sam używam Logitech Mouseman Optical (200-250zł) a do tego ładowarka i 4 akumulatorki (100zł) - więc cena zabójcza - ale lepiej kupić MX700, bo już ma zintegrowaną ładowarkę (chociaż moja jest lepsza, bo jak mi się wyczerpią akumulatory, to zamieniam je na naładowane, a ładuje te, a w MXie myszka jest wtedy nie do użytku). Czyli optyk bezprzewodowy - ponad 300zł (Logitech, albo Microsoft - na inne nie patrz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 microsoft wireless Intellimouse explorer polecam, troche droga ale naprawde warta swojej ceny:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja mam A4TECH mysz + klawisze i jestem zadowolony. W myszy baterie zmieniam ok. co 5 tygodni, w klawiszach około co 3 miesiące. Na tym sprzęcie pracuję (grafika komputerowa) i dużo gram. Zasięg teoretycznie 3m, ja nie przekraczam 1,5m i wszystko działa ok. Polecam. Moja stara A4tech ma zasięg do 2 metrów i tyle trzyma. Co do baterii do zależy jakie włoże i ile sprzęt używam, ale zwykle 3-5 tygodnie i znowu wymiana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Jeśli chodzi o myszki, to kulkowe są już przeszłością i nie dorastaja do pięt optykom. Jeżeli chodzi o kulkowe radiowe, to bierz sprawdzone firmy - logitech (jakiś mouseman jest kulkowy-radiowy), albo 4fortech (chociaż tak już trochę gorsza, ale tania). IMHO teraz tylko optyki, tylko radiowe są dość drogie - sam używam Logitech Mouseman Optical (200-250zł) a do tego ładowarka i 4 akumulatorki (100zł) - więc cena zabójcza - ale lepiej kupić MX700, bo już ma zintegrowaną ładowarkę (chociaż moja jest lepsza, bo jak mi się wyczerpią akumulatory, to zamieniam je na naładowane, a ładuje te, a w MXie myszka jest wtedy nie do użytku). Czyli optyk bezprzewodowy - ponad 300zł (Logitech, albo Microsoft - na inne nie patrz) W cenie 300zł muszą być już dobre myszki :D , ale ja nie mam tyle kasy, cały komp musi się zmieścić w 4tys więc nie mogę szarżować z taką drogą myszką, więc pozostanie pewnie kupienie czegoś miej znanej (solidnej) firmy np. A4tech lub coś podobnego :( . Tylko jaki model :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 W cenie do 90zl nic nie znam dobrego. Polecam Logitech CLICK! Bezprzewodowy - 230zl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3de Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Jezeli dobra bezprzewodowa to tu maja racje ze mx700 lub mouseman coldres(jakos tak:)). Kolkowe sa juz przezytkami, teraz tylko optyk. Ja osobiscie mam myszke na kablu mouseman dual optical kosztuje ona teraz ok. 200zl i ja bym ci ja polecil mimo ze jest droga i nie jest radiowa. www.logitech-sklep.pl www.a4tech.pl Zobacz kilka myszek i cene, pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Lepiej zainwestować w lepszą mysz :) Moim zdaniem najlepiej w Logitech Mx700. Sam mam starszy model Mx500 takie samie parametry ale kabelek i myszka jest świetna nie widziałem lepszej !!! (poza nią mam jeszcze 5 innych ale nie ma jak Mx) na Mx700 Grałem pare dni. nie widać rożnicy od 500 procz kabelka. Świetnie leży w ręku, jest solidna!!! I ma wiele funkcjonalnych, programowalnych przyciskof !! ( 8 + rolka ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Gwoli scislosci MX 500 nie jest starszym modelem MX 700 To sa tak samo stare modele (mam MX 700) (MX310 jest nowym modelem a to hybryda miedzy mx 310 a 500,w cenie mx 300) jedyne roznice to lekka zmiana koloru obudowy i bezprzewodowosc, elektronika ogolnie ta sama Acha roznica jeswzcze wagi MX 700 dosyc ciezka (przez baterie ) ale mi to nie przesdzkadz. Chcialbym jeszcze kupic func 1030 -klasa pad dla klasy myszki ale na razie jestem splukany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Gwoli scislosci MX 500 nie jest starszym modelem MX 700 To sa tak samo stare modele (mam MX 700) (MX310 jest nowym modelem a to hybryda miedzy mx 310 a 500,w cenie mx 300) jedyne roznice to lekka zmiana koloru obudowy i bezprzewodowosc, elektronika ogolnie ta sama Acha roznica jeswzcze wagi MX 700 dosyc ciezka (przez baterie ) ale mi to nie przesdzkadz. Chcialbym jeszcze kupic func 1030 -klasa pad dla klasy myszki ale na razie jestem splukany Racja mój błąd z tym Mx :) a co do Func'a to racja :) Grałem na turnieju Counter-Strike w gdyni na tym SUPER (wole gładka strone ;p) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianosz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Witam. Zgadzam sie z poprzednikami co do jakości myszek bezprzewodowych w tej cenie. Pragne również dodać, iż myszki bezprzewodowe maja również minusy..np. kiedy jest w stanie spoczynku. to jak sie ruszy to dopiero po chwili (nie mówie tutaj o minucie, setne secund, mimo wszystko nie jest to to co przewodowe), jak podejrzewam w gre wchodzi jedynie optyczna (kulkowe do piachu.. :wink: ). Moje typy: -bezprzewodowa - Logitech MX700 (najlepsza firma produkujaca myszki, to oczywiście moje zdanie), Microsoft Wireless IntelliMouse Wxlporer 3.0; -przewodowa - Logitech MX500 (osobiscie posiadam model SBF69, bardzo czuła, dokładna, gram w Quaka3 i counter-strike, nie narzekam dalem za nia 55zł i nie żałuję... :!: ), Microsoft OEM IntelliMouse Wxplorer 1.0 USB; pozdr Damianosz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRKOz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Tylko LOGITECH ver. MX no i oczywiście najlepsza 700 bo sam nią grałem ale to niestety kupa kaski...wiec wybór jest twój. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Jedyną myszą radiową wartą polecenia jest MX 700- reszta się nie liczy. Sam mam i miałem bezprzewodowego A4Tech-a w pakiecie z klawiaturą i jak widzisz, została się tylko klawiatura ( imo bardzo fajny sprzet), bo mysz była zwyczajnie za mało precyzyjna- nie dorasta do tej, co teraz mam. Prawdziwa mysz musi mieć ogon i koniec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3de Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Wlasciwie Ragnor to powinienesc wejsc na stronki co ci podalem i dac spis myszek w tych cenach co chcesz. Uzydkownicy by wtedy ci pomogli wybrac a tak kazdy pisze jaka ma :]]] i poleca ci cos zupelnie innego niz cie interesuje. PS. Logitech Mouseman DualOptical rlz! heh :]], ciao Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 a ja mam A4TECHa RF-SOP35A za 115 zl, bezprzewodowa, na mini radio, optyczna, z wbudowana ladowarka baterii. Chodzi swietnie , ma super dpi ! super wyglad i jest b. wygodna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Nie ma dobrych myszek bezprzewodowych w cenie 90 zł. Jedyną naprawde dobrą myszką bezprzewodową jest Logitech MX700 w cenie ponad 370zł. oj tak MX 700 to jest cos :D ten ksztalt, ta ergonomia 8) poprostu najlepsza mycha jaka jest na rynku, oplacalo si wydac trohe tych $$ na taki cudzik techniki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Mam : Microsoft IntelliOptical Mouse USB Logitech® MX™500 Optical Mouse USB Logitech Wheel Mouse Optical USB Logitech® Pilot® Wheel Mouse (kulkowa) i kilka a4tech Jednak MX500700 jest nie do przebicia:D Osobiście wole z kabelkiem(MX 500) :D I takiej używam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Wlasciwie Ragnor to powinienesc wejsc na stronki co ci podalem i dac spis myszek w tych cenach co chcesz. Uzydkownicy by wtedy ci pomogli wybrac a tak kazdy pisze jaka ma :]]] i poleca ci cos zupelnie innego niz cie interesuje. PS. Logitech Mouseman DualOptical rlz! heh :]], ciao No dobrze spróbuje sprecyzować to a jakie myszki mi chodzi. Pochodziłem po stronach które podałes i na razie wpadły mi takie modele: - Logitech Pilot Wheel Mouse http://www.logitech-sklep.pl/local/produkt/5766 ale tylko jakaś używana, no i do tego ma tylko jeden scroll :x - A4TECH Navigator Libero RF 225 PS/2 http://www.a4tech.pl/content.php?strona=se...48&id_prod=1617 , czyli taką jak już mam :D - A4TECH Navigator Libero RF 323 PS/2 http://www.a4tech.pl/content.php?strona=se...48&id_prod=1616 - Genius PowerScroll RF Wireless PS/2 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4544&sid=1 - LongTech RF2002 PS/2 Radiowa http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6027&sid=1 - Labtec Wirless Mouse http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3529 Tylkko nie radzcie mi wszyscy tego pierwszego Logitecha :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Jesli bezprzewodowa i do grania (glownie fpp) to tylko mx 700 !! (brak opoznien) Jesli bezprzewodowa i mniej grania (i zero fpp) to .... mx 700 nie potrzebny :D Seria MX jest ciezka (niewazne czy mx 500 czy 700) ze wzgledu na blaszke obciazajaca, ktora mozna jednak wyjac ;) Nie wiem jednak czy wtedy nie traci sie gwarancji (5 letniej!!). Acha i tylko dorby optical jest lepszy od dobrej myszy kulkowej :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Jesli bezprzewodowa i do grania (glownie fpp) to tylko mx 700 !! (brak opoznien) Jesli bezprzewodowa i mniej grania (i zero fpp) to .... mx 700 nie potrzebny :D Seria MX jest ciezka (niewazne czy mx 500 czy 700) ze wzgledu na blaszke obciazajaca, ktora mozna jednak wyjac ;) Nie wiem jednak czy wtedy nie traci sie gwarancji (5 letniej!!). Acha i tylko dorby optical jest lepszy od dobrej myszy kulkowej :> Kolejny napalony zwolennik MX 700 :D , tyle osób już tą myszkę poleca, tylko ciekawe ile z tych osób ma aż tyle kasy aby ją kupić albo już ją ma. Jak pisałem moze któraś z tych myszek co wyzej, ewentualnie jakaś w podobnej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Jesli bezprzewodowa i do grania (glownie fpp) to tylko mx 700 !! (brak opoznien) Jesli bezprzewodowa i mniej grania (i zero fpp) to .... mx 700 nie potrzebny :D Seria MX jest ciezka (niewazne czy mx 500 czy 700) ze wzgledu na blaszke obciazajaca, ktora mozna jednak wyjac ;) Nie wiem jednak czy wtedy nie traci sie gwarancji (5 letniej!!). Acha i tylko dorby optical jest lepszy od dobrej myszy kulkowej :> Kolejny napalony zwolennik MX 700 :D , tyle osób już tą myszkę poleca, tylko ciekawe ile z tych osób ma aż tyle kasy aby ją kupić albo już ją ma. Jak pisałem moze któraś z tych myszek co wyzej, ewentualnie jakaś w podobnej cenie. Zainwestuj w lepszą mysz !! Naprawde warto !! Taki Mx to nawet na całe życie może być (jeśli bedziesz używał go tak jak trzeba). A jakość to od razu widać !! Jak wpadnie mi w ręke jakiś samsung optyczny lub coś innego to nawet nie potrafie kliknać nim w ikone. MX to precyzja !!! Jak chcesz możesz do mnie wpaść :P Sprawdzić jak sie gra na a4tech mx500 inteli i paru innych zobaczysz różnice :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 zainwestuj w myszke starczy do konca zycia co to za bzdety!!! wydac tyle kasy na mysz wole tysiac innych rzeczy.gosc ma ograniczony budzet a składa kompa i wy zamiast mówic by kupił lepsze bebechy to wciskacie mu ze myszy za 300 sa ok a reszta to dno. podaj myszy jakie odpowiadaja ci cenowo to wtedy cos sie wybierze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3de Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 z tych myszek co podales polece ci ta : A4TECH Navigator Libero RF 323 PS/2 Mial ja moj kolega, to dobra myszka dobrze lezy w dloni i ma 2 skrolsy:]. Jezeli masz 19' to jej nie kupuj bo ma za malo dpi jak na takie monitory [a raczej rozdzielczosci, ale on ma 1024/780 chyba:]] na 17 jest ok... PS. Logitech Mouseman DualOptical rlz! heh :]], ciao Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 zainwestuj w myszke starczy do konca zycia co to za bzdety!!! wydac tyle kasy na mysz wole tysiac innych rzeczy.gosc ma ograniczony budzet a składa kompa i wy zamiast mówic by kupił lepsze bebechy to wciskacie mu ze myszy za 300 sa ok a reszta to dno. podaj myszy jakie odpowiadaja ci cenowo to wtedy cos sie wybierze Liste gryzoni zapodalem wyżej, ale jest ona otwartai czekam też na inne propozycje, oczywiście rozsądne w granicach max 90zł a nie za 300zł ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Liste gryzoni zapodalem wyżej, ale jest ona otwartai czekam też na inne propozycje, oczywiście rozsądne w granicach max 90zł a nie za 300zł ! life is brutal, za 90 zl nie kupisz dobrej myszki bezprzewodowej :cry: dlatego proponuje za ok. 100 zl microsoft intellimouse optical, niestety przewodowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Sam uzywam Cordles Optical Mouse Logitecha. I jak narazie wszystko jest OK. Nie trzeba do niej instalowac oryginalnych sterownikow(tych z CDka), bo zauwazalnie zwalnia. Stery z WinXp w zupelnosci wystarczaja. W FPP tak samo szybka jak przewodowe. Akumulatorki starczaja na 10 dni dwie sztuki. Jesli masz ladowarke i wymienna pare, nie ma problemu. POzdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...