Kwiecień Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Jak w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 ostatnio wymienialem w glosnikach wysokotonowych i nie udalo mi sie przylutowac tak jak fabrycznie wiec sadze ze raczej zauwazysz czy byly wymieniane. Aha wymienialem dlatego bo spaliłem ostatnio na technics SU A700 mk3 2x 55 przy 8 ohm :D :D przy wylaczonym korektorze i wstawilem sobie teraz te mocniejsze i jest o niebo lepiej w porownaniu do fabrycznych wiec polecam wstawic mocniejsze (koszt 25zł za 2 sztuki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 ostatnio wymienialem w glosnikach wysokotonowych i nie udalo mi sie przylutowac tak jak fabrycznie wiec sadze ze raczej zauwazysz czy byly wymieniane. Aha wymienialem dlatego bo spaliłem ostatnio na technics SU A700 mk3 2x 55 przy 8 ohm :D :D przy wylaczonym korektorze i wstawilem sobie teraz te mocniejsze i jest o niebo lepiej w porownaniu do fabrycznych wiec polecam wstawic mocniejsze (koszt 25zł za 2 sztuki) Wymieniales membrane w gwizdku wysokotonowym ? (toz to ma moze ze 20mm :) - spryciarz z Ciebie i na dodatek metoda lutownicza - hmm - przyznam ze sie z tym nie spotkalem :). Poza tym skoro piszesz ze je spaliles, to co niby mialbys spalic - membrane ? :lol: Chyba raczej cewke ! - a jesli juz cewke to w tubie jest ona chlodzona ferrofluidem wiec raczej nierozbieralna. Z reguly w Altusach regeneruje sie wlasnie membrany basowe. Bo albo w papierze zrobila sie dziura albo pianka (resor) sie wykruszyla. No i uzywa sie do tego kleju a nie lutu. Jesli ktos ma wprawe to praktycznie nie bedzie widac roznicy - wazne zeby przykleic to idealnie symetrycznie bo inaczej bedzie nieprzyjemny dzwiek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 ostatnio wymienialem w glosnikach wysokotonowych i nie udalo mi sie przylutowac tak jak fabrycznie wiec sadze ze raczej zauwazysz czy byly wymieniane. Aha wymienialem dlatego bo spaliłem ostatnio na technics SU A700 mk3 2x 55 przy 8 ohm :D :D przy wylaczonym korektorze i wstawilem sobie teraz te mocniejsze i jest o niebo lepiej w porownaniu do fabrycznych wiec polecam wstawic mocniejsze (koszt 25zł za 2 sztuki) Wymieniales membrane w gwizdku wysokotonowym ? (toz to ma moze ze 20mm :) - spryciarz z Ciebie i na dodatek metoda lutownicza - hmm - przyznam ze sie z tym nie spotkalem :). Poza tym skoro piszesz ze je spaliles, to co niby mialbys spalic - membrane ? :lol: Chyba raczej cewke ! - a jesli juz cewke to w tubie jest ona chlodzona ferrofluidem wiec raczej nierozbieralna. Z reguly w Altusach regeneruje sie wlasnie membrany basowe. Bo albo w papierze zrobila sie dziura albo pianka (resor) sie wykruszyla. No i uzywa sie do tego kleju a nie lutu. Jesli ktos ma wprawe to praktycznie nie bedzie widac roznicy - wazne zeby przykleic to idealnie symetrycznie bo inaczej bedzie nieprzyjemny dzwiek. To moze sprostowanie: wymieniłem cewke, czy jak to sie nazywa, ludzie roznie to nazywają (sklep elektroniczny, koszt 12 polskich złotówek za sztuke=24 pln komplet :) Rozkreciłem tuby, wylutowałem stare, spalone i przylutowalem nowe, zakrecilem tubki wlaczylem i cyka jeszcze lepiej, zadna technologia :) wiec w czym problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuby Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 wiekszosc oryginalnych kolumienek ma gabke bardzo miekka i takiego samego koloru jak membrana (tak jest przynajmniej w moich new mildtonach) natomiast w wymienianych membranach gabka jest twarda i zwykle innego koloru niz sama membrana (wiem bo wymienialem juz kilka sztuk) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 hehe tez mam: :twisted: Altusy110 :twisted: z serii exportowej 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 No to w moich Altusach 140 gąbka jest mięciutka ale troche innego koloru niż membrana tzn. troche jaśniejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 hmm jakbyz zapodął foto to bym ci powiedział, jasniejszy resor górny był w Altonach z teog co pamiętam, w każdym razie zobacz jak przyklejona jest kopółka, cyz nie ma gdzieś śladów kleju dokoła, czy jest ona zalana po bokach równo czy niechlujnie, no i przedewszystkim sprawdź połaczenie membrany z karkasem, jezeli było grzebane napewno będzie widać aa no i jest jeszcze 1 sposób, jak ktoś nierówno wkleił membrane to 4 palcami ponaciskaj ją równomiernie, jezeli wszystko jest ok to będzie cicho a jezeli jest zle wklejona membrana to będzie lekko charczeć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Nacisnąłem 4 palcami i wszystko ok. Nigdzie nie ma śladów kleju więc chyba nic nie było zmieniane, zważywszy na to że kolumny mają dopiero 7 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...