Krg Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Nie znalazłem takiego topicu to założyłem ten. mam taki dylemat czy te pamiątki będą ładnie chodziły na tej płycie?? Na extremeoverlocking część kolesi gada, że mają problemy z tą pamiątką przy tej płycie, inni gadają, że sie ładnie kręcą i osiągają świetne wyniki. czy ktoś ma dokładnie taką kombinacje?? i jak to sie ma do o/c ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 O ile dobrze zgadłem model płyty, to pasujące do niej pamięci Kingston masz tam: http://www.ec.kingston.com/ecom/configurat...&submit1=Search Jeśli tych o których piszesz nie ma w spisie, to mogą być z nimi problemy. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krg Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 fakt pomyliłem sie przy tpoicu bo zapomiałem o "800" ale co do tej stronki to tam nie ma nawet żadnego HyperX'a, a zresztą spójrz tu http://www.asus.com/products/mb/socket478/..._DDR400_QVL.pdf na dole pierwszej strony jest wymieniony "Kingstone KHX3500/256" czyli obsługuje te pamiątki, ale nie wiem czemu część urzytkowników tweierdziło, że są z nimi problemy ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Kingston nie produkuje pamięci, moduły o tej samej nazwie mogą pochodzić od różnych producentów. Gdyby wszystkie KHX3500/256 pracowały na Asusie, to na stronie Kingstona były by uwzględnione w spisie. Przynajmniej tak mi to kiedyś tłumaczył ich serwis. Jak chcesz, to zaryzykuj ... może się uda. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krg Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 ale mnie najbardziej dziwi to, że p4p800/p4c800 nie lubią wogóle pc-3500 :arrow: http://forums.extremeoverclocking.com/show...&threadid=55439 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krg Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 ale np. na stronce GeIL'a http://www.geilusa.com/support.asp napisali, że zalecają ich pamiątki poprawnie powinny działać na intelowskim 865PE, juz zaczynam sie gubić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikolo Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Mam plyte gl. Asus P4C800-E Deluxe Chipset 875P i ten sam problem jak inni. Nie moge dobrac do niej pamieci zeby chodzila jako dual channel. czy ktos juz rozwiazal ten problem chcialbym wsadzic dwie kosci po 512 400Mhz- tylko pytanie jakie zeby one chodzily.............? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamdn Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Ja tam mialem 2 x 256MB Kingston DDR 433 na Asusie P4P800 DLX i smigaly na szynie 480 cl 2-2-2-5 (2.85V) i wlaczanym Memory Acceleration Mode (PAT). To swietny wybor jednak jezeli bierzesz 2 x 512 lub 4 x 512MB. Jak masz 2 x 256MB to rozbudowa o kolejne 2 x 256MB jest juz problematyczna ;-( Pozdrawiam adamdn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Kupiłem ostatnio OCZ4000EL,działają przy fsb266MHz(plyta jak w podpisie) a moje stare OCZ3000 biegają na Nforce przy fsb166 2 2 2 5 a przy 200MHz 2.5 3 3 5 a OCZ testuje swoje pamięci na Asusach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikolo Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Mam Kingstona 2x po 512 KRV400X64C3/512 i nie chce mi chodzic jako dual ani jak wloze jako single, poprostu wkladam 2x po 512 komp odpala system i po chwili sam sie wylancza, jezeli wyciagne jedna kosc i zostaje tylko 512 chodzi bez zarzutow , tylko sek w tym ze nie uzywam narazie dual. 1. Dlaczego jak wkladam 2x512 jako dual komp sam sie wylancza przy wczytywaniu systemu....? 2. Czy ktos uzywa tej plyty, i ma zalozona pamiec Kingstona 400Mhz w kosciach po 2x 512, jezeli tak to jako POMOCY juz probowalem uruchomic dual prawie z 6 modelami pamieci Jaka zalozyc zeby chodzila 2xpo 512 Asus P4C800-E Delux Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...