George Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Czesc! W najblizszym czasie kupuje panel LCD 17' i pod uwage biore tylko te 3 typy: LG 1710B Belinea 101741 NEC 1760NX Black Ktory z wyzej wymienonych modeli polecacie najbardziej. Najpierw myslalem tylko o Belinea ale slyszalem ze mimo 25 ms pojawiaja sie jakies smugi. Teraz sklaniam sie ku NECowi ktory jest b. zachwalany mimo ze troche nie podoba mi sie jego stylistyka ale to najmniej wazne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 NEC; belinea ma badziewne panele (kumplowi kilka godzin po kupieniu wyskoczyly martwe piksele); o LG za duzo nie wiem; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Bierz Nec'a lub LG. Ten LG ma napewno czas reakcji matrycy 16 ms i dobre recenzje, nie wiem jak z Nec (napewno też). Po prostu wybierz model, który w twoim subiektywnym odczuciu w chwili kupna będzie Ci się wydawał lepszy. W końcu modele nawet z tej samej serii potrafią się sporo różnić pod względem jakości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 osobiscie jestem za NECiem LG hmm... mialem z nim doczynienia i po nie dlugim czasie uzywania pojawialy sie tzw. "martwe piksele" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 osobiscie jestem za NECiem LG hmm... mialem z nim doczynienia i po nie dlugim czasie uzywania pojawialy sie tzw. "martwe piksele"ja uzywam mojego neca od lutego i nie ma zadnych problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Mam od paru dni Belinea 101741 i jest bardzo zadowolony. Trzeba tylko dobrac kontrast i jasnosc do wlasnych upodoban. Plus wielki to centymetr wiekszy ekran niz u konkurencji - 17.4". Szkoda tylko ze producent nie dolaczyl kabla dvi w zestawie:/ Co do tego neca to kiepsko na nim wygladaja czcionki itp. Jedynie chyba do gier i filmow sie nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
George Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Mam od paru dni Belinea 101741 i jest bardzo zadowolony. Trzeba tylko dobrac kontrast i jasnosc do wlasnych upodoban. Plus wielki to centymetr wiekszy ekran niz u konkurencji - 17.4". Szkoda tylko ze producent nie dolaczyl kabla dvi w zestawie:/ Co do tego neca to kiepsko na nim wygladaja czcionki itp. Jedynie chyba do gier i filmow sie nadaje. Hmmm. A nie masz zadnego smuzenia czy cos bo o ile przy necu spotykam sie praktycznie tylko z pozytywnymi opiniami to przy belinea albo ludzie zachwalaja ten panelek albo pisza ze kolorki ladne ale jest bardzo widoczne smuzenie :? I komu tu wierzyc. Najgorsze jest to ze nie mialme okazji ogladac tych monitorow na zywo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Smuzenie hmm mam - nie mam na razie kabla dvi. Odpalilem life for speed i wyglada jak na crt. Filmy ogladam dosc czesto i nie widac zadnego smuzenia. Polecam obejrzenie przed zakupem. Update: Dzisiaj mialem "na warsztacie" komputer sasiada to podpialem go pod beline. Karta graf winfast jakis g2mx400 - wielce sie zdziwilem 8O . Na codzien uzywam Sapphire 9100. Smuzenie jak cholera nawet podczas przesuwania okien, obraz jakis nie zamazany strasznie. Sprawdzalem ustawienia itp. NIC sie nie dalo zrobic. Chyba juz wiem skad sie biora opinie zle o panelach lcd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...