Skocz do zawartości
Gość MATRIX5000

Zakup AsRock K7VT2 Via KT266A

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MATRIX5000

Mam zamiar kupic płyte AsRock K7VT2 Via KT266A. I nie wiem czy ona jest warta zakupu. Czy nie ma z nia zadnych problemów. Prosił bym o pomoc w tej sprawie. A jescze jedno jaki moge do nie najwiekszy procek wsadzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupic płyte AsRock K7VT2 Via KT266A. I nie wiem czy ona jest warta zakupu. Czy nie ma z nia zadnych problemów. Prosił bym o  pomoc w tej sprawie. A jescze jedno jaki moge do nie najwiekszy procek wsadzić.

Sam ją właśnie kupuje, razem z Athlonikiem 1800+ :)

Ale z tego co ja słyszałem to jest nawet nawet. :wink:

Za takie pieniążki to się niema co nawet zastanawiać. A jeśli chodzi o procki to http://www.asrock.com/support/CPU_Support/...pport_K7VT2.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem za tę kase to warto, a najlebszy procek to XP2600+, a co do problemów to ja żadnych nie znalazłem, no i wyposarzenie jak na płytę za te pieniądze jest bardzo dobre, no ale niestety bios jest trochę biedny :( ale niespodziewajmy się cudów od płyty poniżej 200zł :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll:

napisz czego wymagasz od plyty :!:

IMO plyta srednia - ma 2 duze wady i jenda zalete

wady:

- kiepsko umieszcozne gniazdka kontrolera IDE (przy dlugiej karcie graficznej konflikt)

- beznadziejny BIOS

zaleta:

- tania jak barszcz :P

jak bedziesz wtykal pamieci SDR bo masz duzo (np 1 GB) to mozna brac jak masz zamiar wtykac DDR to szukaj czegos "lepszego"

a tak BTW jestem posiadaczem tej plyty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek ja jade na tej plycie z ddr i jest wszystko ok , 

ja od wczoraj tez :P mialem wrzucic 2x512MB ale dysk mi sie sypie i trzeba kupic jakis zastepczy zanim oddam "zloma" do serwisu i niestety musialem sie ograniczyc do jednej kostki 512MB ale za to jakiej TwinMOS na Winbondach BH-5 :)

( jeszczenie mailem z nia problemow)

a ja juz tak :P

- jak dalem tuner TV do najnizszego PCI to co jakis restart robil sie balagan (wykrywalo stery Audio ale brak bylo Video) i trzeba bylo go usuwac w menedzerze i restartowac kompa itd (BIOS 1.30 i jakies nieoficjanle)

- kable IDE opieraja mi sie o laminat karty graficznej :( GF3 od Gainwarda - mialem mozliwosc kupic okazyjnie Leadteka GF4 Ti4400 ale by nie wlazl na plyte :x bo za dlugi (a na zmiane plyty i kupno tej karty brak funduszy) :(

- w tym tygodniu (pewnie) sie bede biedzil z heatpipem od Zalmana ZM80C-HP - mam nadzieje ze jakos da sie upchnac miedzy kablami/wtyczkami IDE

PS co do wad jeszcze

- czujniki na plycie do bani - temperatura procka i napiecia to zgaduj zgadula :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...