Skocz do zawartości
Mirhel

Udostepnianie obrazu z kamerki internetowej innym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam kamerke internetowa DEXXA (spoko nawet - nie narzekam).

Chcialbym udostepnic obraz z tej kamerki i np. wstawic na stronke zeby ciagle pokazywalo widok z kamerki. Czy znacie moze jakies serwisy, ktore taka mozliwosc maja? ps. probowalem juz z oprogramowaniem LOGITECH (tam jest taka opcja), ale to straszny niewypal - ciagle chce pobierac jakies skladniki z neta w tym real one playera...itp. z gory thx ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge ci podac cos co pewnie ci sie do nieczego nie przyda :) - na tenbiscie jest cos takiego jak czatkam i tam mozesz udostepnic :) - ale to troche nie to o co ci chodzi...

Jam ma kamerke ale mam problem gdyz nie mam do niej sterownikow jesdyne co na niej jest napisane to USB (badz US3 bo trodno ocenic) ma moze ktos taka??? (bylbym wdzieczny za sterowniki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mojej tez nie mam sterownikow orginalnych, sciagnalem sobie sterowniki od LOGITECHA i wszytskie opcje dzialaja (rozdzielczosc nawet mozna zwiekszyc:)) Sciagasz sterownik od obojetnie jakiego modelu kamerki LOGITECH i wszytsko powinno byc OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz urzyc komunikatora netmeeting, sa tez takie programiki:

http://download.chip.pl/download_44382.html

http://download.chip.pl/download_49576.html

ja urzywalem programiku windows meda encoder, umorzliwia wysylanie obrazu do interentu (nie obrazkow) wraz z dzwiekiem, a osoba wpisujac twoje IP moze ogladac obraz z kamery ewentualnie z karty TV na windows media playerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi