Red Scorpion Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Witam Mam w domciu łącze kablowej tv. Czy ktoś może polecić mi jakiś najmniejszy, freeware'owy programik, najlepiej taki który lokuje się w trayu, pokazujący aktualną prędkość połączenia? Dzięki z góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 wiem, ze nie o to Ci chodzi ale moze troche pomoze :) srednia przepustowosc lacza -> www.numion.com a jak cos sciagasz to wiekszosc programoff ma taki licznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 noob999: numion jest do [gluteus maximus] :P nie warto go uzywac, bo nie pokazuje prawdy :P moze nie free a share, ale jest :P DUMeter ;) bardzo fajny i pokazuje z dosc duza dokladnoscia;) (mi tam sie zgadza jak scaigam :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 ...ja polecam DU METER .....fajny programik pokazuje aktualnie download i upload i także ilośc ściągniętych i wysłąnych mg .... uruchamia sie w trayu :-))) ma wykres graficzny :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 Witam! Ale jest jedna wada DuMeter-a. Mianowicie liczy on też prędkość sieci LAN. I ilość przesłanych MB też podaje łacznie z tymi z sieci. :roll: Domyślam się :? że skoro masz I-net z Kablówki to raczej nie jesteś w sieci LAN, także ten program będzie odpowiedni. :) Pozdrawiam Punek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 punek: ale to nie robi, ze on jest w lanie ;) w DUMeterze, moze sobie wybrac skad ma pobierac dane ;] (modem od kablowki na pewno ma jakies sterowniki, wiec nie ma problemu :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ...ja polecam DU METER .....fajny programik pokazuje aktualnie download i upload i także ilośc ściągniętych i wysłąnych mg .... uruchamia sie w trayu :-))) ma wykres graficzny :-))takie funkcje posiada sam windows ^^ tylko wystarczy to sensownie wyrzucic (np. na traya) ja mam wyrzucone na pulpit za pomoca samurize :D noob999: numion jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> :P nie warto go uzywac, bo nie pokazuje prawdy :Pwg mnie bardzo dokladnie pokazuje twoj sredni dostep do stron www ! nie ma buga w postaci pozostalosci w cachu przegladarki itp, ma b. duza powtarzalnosc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luck^ass Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Jezeli chodzi o numiona to rzeczywiscie nie jest to najlepszy problemik ale zawsze freeware :) , ktory pokazuje srednia predkosc twojego netu. btw. jednostka w numionie jest kbps a nie nie kb/s. co oznacza, ze jezeli chcesz poznac przepustowosc lacza nalezy wynik podzielic przez 8... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 tia ;) a jak wytlumaczycie to, ze stronki mi chodza 550-610kbps a numion w pokazuje 130 :?: ;) (neo+ rulezzzzzzz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Jezeli chodzi o numiona to rzeczywiscie nie jest to najlepszy problemik ale zawsze freeware :) , ktory pokazuje srednia predkosc twojego netu. btw. jednostka w numionie jest kbps a nie nie kb/s. co oznacza, ze jezeli chcesz poznac przepustowosc lacza nalezy wynik podzielic przez 8... :twisted: 1. to nie jest programik to jest strona www 2. wynik jest podawany w kb i kB wnioskuje, ze nie o tego numiona Ci chodzilo :D tia ;) a jak wytlumaczycie to, ze stronki mi chodza 550-610kbps a numion w pokazuje 130 :?: ;) (neo+ rulezzzzzzz) wszystkie Ci tak chodza? do obciazonych vortali tez masz tyle? mi praktycznie tyle wskazuje co admin ustawi na limicie :) IMO numion jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 co rozumiesz przez obciazony vortal :?: tweak :?: jezeli tak, to wiadomo, ze nie bede mial takiego transferu :P ale wp, onet, interia itp to looz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 www.statbar.nl - uzywam tego od dawna. Siedzi to to sobie u gory i wlasnie jedna z jego funkcji jest pokazywanie speedu neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigula Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 NetSpeed i wszystko jasne :D ps. jesli masz net o przepustowosci np 512kbps to ustaw w nim ADSL i pozniej dokładnie jak ci odpowiada :) np 80 kB/s, aha i REFRESH RATE ustaw na !!! 1 s !!! wtedy kreska z transferem pokazywana bedzie idealnie odpowiadala twoim transferom Prgo jest w 99% doskonały , jedynie urzytkownicy xp i chyba 2k beda mieli maly problem bo u nich moze on nuie chodzic ale ja kiedys jakos go ustawilem ( cos ze sterami) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 NetLimiter - poza tym czego pragniesz ma takze fukncja ustalania maxymalnego DL/UP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 ja również uważam numion.com za spox stronke do mierzenie prędkosci!!! U mnie pojkazuje prawde!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigula Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 wyrzuccie te progi co o nich piszecie :) ( nie no zartuje ) . lecz wyprobojcie netspeed'a malo zajmuje, bez instalki jest jest i 100 razy lepszy od innych . oczywiscie z ustawieniami jakie są powyzej / | pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 takie funkcje posiada sam windows ^^ tylko wystarczy to sensownie wyrzucic (np. na traya) ja mam wyrzucone na pulpit za pomoca samurize :D ...tyle że w 98 nie da (jak by co) rady tak zrobić ..... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 ehh sorx ^^ nie pomyslalem o 'tamtych' windowsach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...