Skocz do zawartości
Jodlasty

Taki oto pomysł cz2 zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ladnie balaganem w kablach sie nei przejmuj .To nie probem , w alto to chyba te chlodniczke an dworzu wylaczasz?? A jaka mas zpompeczek do tloczernia wody??? i nie szkoad Ci bylo sciany??

Bałagan już opanowany :)

Wszystko ładnie jest pochowane i poukładane.

Zamieniłem jeszcze w obudowie pleksę na szkło mówę wam o wiele, wiele lepiej to wygląda, a koszt to 3zł :)

Latem drugi obieg się racze nie przyda (no może w nocy) będzie odłączony.

Pompeczka to AQUAEL 600l za 38zł (strasznie zdzierają w sklepach zoologicznych)

A co do ściany to- przeciez to tylko ściana jak się przeprowadze to zagipsuję i śladu nie będzie widać.

Na tą chwilę nie mam zaizolowanego układu więć druga pompka jest wskazana, ustawiłem sobie termostat na 19C-20C i ta pompeczka chodzi sobie kilka min i się wyłącza i znowu się włącza i.................

Ma ktoś z was linka do zdjęć jak to wszystko zaizolowac żeby mi się nic nie skropliło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladnie balaganem w kablach sie nei przejmuj .To nie probem , w alto to chyba te chlodniczke an dworzu wylaczasz?? A jaka mas zpompeczek do tloczernia wody??? i nie szkoad Ci bylo sciany??

Bałagan już opanowany :)

Wszystko ładnie jest pochowane i poukładane.

Zamieniłem jeszcze w obudowie pleksę na szkło mówę wam o wiele, wiele lepiej to wygląda, a koszt to 3zł :)

Latem drugi obieg się racze nie przyda (no może w nocy) będzie odłączony.

Pompeczka to AQUAEL 600l za 38zł (strasznie zdzierają w sklepach zoologicznych)

A co do ściany to- przeciez to tylko ściana jak się przeprowadze to zagipsuję i śladu nie będzie widać.

Na tą chwilę nie mam zaizolowanego układu więć druga pompka jest wskazana, ustawiłem sobie termostat na 19C-20C i ta pompeczka chodzi sobie kilka min i się wyłącza i znowu się włącza i.................

Ma ktoś z was linka do zdjęć jak to wszystko zaizolowac żeby mi się nic nie skropliło?

TRak maa pompeczak am asile toczyc tyle wody??? i w dwoch obiegacz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pompki to mam dwie

jedna chodzi cały czas i tłoczy"wodę" do dwóch bloków,

a drugą steruje termostat, ona tylko jest załączana jak temp. wody

wzrasta powyżej wustawionej wartośći i tłoczy "wodę" do chłodnicy

na balkonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na procu mam zestaw 12db i musze powiedziec zespicuje sie bardzo niezle po wlozeniu tych metrow rurek do akwarium 150 litrowego

Oooo w mordę, ni pomyślałem, żeby tych moich rur do akweniku wrzucić, ale co jeśli komp działa dłuuugo (czytaj: non stop), gdy woda w akwarium osiągnie takąsamą temperaturę jak w rurach (prawie) ??? Czy może jest tak, że 150 litrów akwarium oddaje to ciepło lepiej ?

Chodzi mi o to czy jest to durzo skuteczniejsze od trzymania rur luzem gdy komp działa 24h ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie komp dziala non stop a tempreatura w akwarium dochodzi do 27*C i przy takiej sie caly czas utrzymuje (poprostu oddaje cieplo otoczeniu)

Neic hce mis ie wierzyc ze tak odobrze akwarium oddaje cieplo . Milem kiedys zrobione wc tak samo z akwarium i jakos ja pc non stop chodzi to woda jednak sie grzala jedynei w nocy tem spadala jak nic sie a pc nie robilo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jodlasty: zapodaj fotki po opanowaniu balaganu i zaizolowaniu ukladu.

co do kompa ginger78 - coz jaki komp takie chlodzenie :lol:

pablo163: czlowieku! zanim klikniesz przycisk "Wyslij" przeczytaj to co piszesz kilka razy, uzupelnij zgubione litery, powstawiaj przecinki, bo cholernie trudno dojsc o co tobie chodzi. nie mowie tylko o tym watku. za kazdym razem, jak widze twoje zdjecie z lewej to wiem ze tego posta bede analizowal dluuuzszy czas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma problemu moge zrobic fotki jak to wyglada skoro mi nie wierzysz

Athlon xp 1600 AGOIA. Szkoda ze wczesneij nie zapytales, a ja nie spojzalem na twoj konfig.

czlowieku! zanim klikniesz przycisk "Wyslij" przeczytaj to co piszesz kilka razy, uzupelnij zgubione litery, powstawiaj przecinki, bo cholernie trudno dojsc o co tobie chodzi. nie mowie tylko o tym watku. za kazdym razem, jak widze twoje zdjecie z lewej to wiem ze tego posta bede analizowal dluuuzszy czas

Naucz mnie podstaw interpunkcji :lol:

btw

Zaczne lepiej pisac swoje wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jodlasty masz tutaj zdjecia mojego wynalazka :D co prawda jakosc pozostawia wiele do zyczenia zarowno zdjec jak i produktu ale wazne ze daje rade :P link

Dopiero teraz mogłem wejść na forum TWEKA bo w całej Polsce padły DSLe.

Właśnie przed chwilą telekomuna opanowała sytuację hehe

Nieźle to sobie wykombinowałeś szkoda, że zdjęcia są w kiepskiej jakości

przydałoby się więcej zbliżeń koło procka.

Ja myslałem o oklejeniu bloku wodnego materiałem izolującym ciepło

A na rurki można gotowe rzeczy kupić np: w NOMI

Zdjęcia zapodam jak tylko uda mi się to wszystko zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jodlasty: co to tego twojego wc to proponuje abys ocieplil weze armaflexem gdyz beda duze straty ciepla(zimna) a i woda moze sie na nich skroplic w momecie kiedy za oknem bedzie -20*C. Mam watpliwosci co do tego wiataka na chlodnicy ale reszta stuffu typu pompki powinny wytrzymac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tylko temp. spadnie ponizej zera to na pewni zrobie 3cz. z nowymi zdjęciami :)

Spoko czekam na kazde informacje bo pomysł jest zajebi.... ino gdyby to cholerstwo nie skraplało sie , juz w sumie teraz noce są zimne ale jeszcze nie mroźne poczekamy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thie thie a tak pozatym jak mozna tak postawic subwofer boze !!!! to jest chore subek musi stac w roguuuu na ziemi zeby dobrze sie fale odbijaly od kazdej ze scian a tak to mozna miec jakies echo heh

a to to chyba nie tu...

kuna.. mam w garazu chlodnice z merca... z wentylatorem... trzeba wziac sie do roboty to moze ze 3 giga wykrece z trupa :>

ogolna idea mi sie bardzo podoba, balagan w kablach mniej ale to betka. ciekawe jak to teraz wyglada... bardzo ciekawe.

kidys myslalem zeby od okna rure od odkurzacza pociagnac do kompa nawiewowa tak mi w zimie wialo hehehe...

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi