Jodlasty Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Bardzo ladnie balaganem w kablach sie nei przejmuj .To nie probem , w alto to chyba te chlodniczke an dworzu wylaczasz?? A jaka mas zpompeczek do tloczernia wody??? i nie szkoad Ci bylo sciany?? Bałagan już opanowany :) Wszystko ładnie jest pochowane i poukładane. Zamieniłem jeszcze w obudowie pleksę na szkło mówę wam o wiele, wiele lepiej to wygląda, a koszt to 3zł :) Latem drugi obieg się racze nie przyda (no może w nocy) będzie odłączony. Pompeczka to AQUAEL 600l za 38zł (strasznie zdzierają w sklepach zoologicznych) A co do ściany to- przeciez to tylko ściana jak się przeprowadze to zagipsuję i śladu nie będzie widać. Na tą chwilę nie mam zaizolowanego układu więć druga pompka jest wskazana, ustawiłem sobie termostat na 19C-20C i ta pompeczka chodzi sobie kilka min i się wyłącza i znowu się włącza i................. Ma ktoś z was linka do zdjęć jak to wszystko zaizolowac żeby mi się nic nie skropliło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Bardzo ladnie balaganem w kablach sie nei przejmuj .To nie probem , w alto to chyba te chlodniczke an dworzu wylaczasz?? A jaka mas zpompeczek do tloczernia wody??? i nie szkoad Ci bylo sciany?? Bałagan już opanowany :) Wszystko ładnie jest pochowane i poukładane. Zamieniłem jeszcze w obudowie pleksę na szkło mówę wam o wiele, wiele lepiej to wygląda, a koszt to 3zł :) Latem drugi obieg się racze nie przyda (no może w nocy) będzie odłączony. Pompeczka to AQUAEL 600l za 38zł (strasznie zdzierają w sklepach zoologicznych) A co do ściany to- przeciez to tylko ściana jak się przeprowadze to zagipsuję i śladu nie będzie widać. Na tą chwilę nie mam zaizolowanego układu więć druga pompka jest wskazana, ustawiłem sobie termostat na 19C-20C i ta pompeczka chodzi sobie kilka min i się wyłącza i znowu się włącza i................. Ma ktoś z was linka do zdjęć jak to wszystko zaizolowac żeby mi się nic nie skropliło? TRak maa pompeczak am asile toczyc tyle wody??? i w dwoch obiegacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 pompki to mam dwie jedna chodzi cały czas i tłoczy"wodę" do dwóch bloków, a drugą steruje termostat, ona tylko jest załączana jak temp. wody wzrasta powyżej wustawionej wartośći i tłoczy "wodę" do chłodnicy na balkonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Jodlasty masz tutaj zdjecia mojego wynalazka :D co prawda jakosc pozostawia wiele do zyczenia zarowno zdjec jak i produktu ale wazne ze daje rade :P link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 balagan w kablach?? hm to popatrzcie na moj komp to moze sie odczepicie od pablo 163 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 balagan w kablach?? hm to popatrzcie na moj komp to moze sie odczepicie od pablo 163 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 balagan w kablach?? hm to popatrzcie na moj komp to moze sie odczepicie od pablo 163 He, he - to ciezko nawet kompem nazwac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Ty! Co ty tam masz na procku? Czy mi sie zdaje czy to jest ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 na procu mam zestaw 12db i musze powiedziec zespicuje sie bardzo niezle po wlozeniu tych metrow rurek do akwarium 150 litrowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exyte Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 na procu mam zestaw 12db i musze powiedziec zespicuje sie bardzo niezle po wlozeniu tych metrow rurek do akwarium 150 litrowego Oooo w mordę, ni pomyślałem, żeby tych moich rur do akweniku wrzucić, ale co jeśli komp działa dłuuugo (czytaj: non stop), gdy woda w akwarium osiągnie takąsamą temperaturę jak w rurach (prawie) ??? Czy może jest tak, że 150 litrów akwarium oddaje to ciepło lepiej ? Chodzi mi o to czy jest to durzo skuteczniejsze od trzymania rur luzem gdy komp działa 24h ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 u mnie komp dziala non stop a tempreatura w akwarium dochodzi do 27*C i przy takiej sie caly czas utrzymuje (poprostu oddaje cieplo otoczeniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 u mnie komp dziala non stop a tempreatura w akwarium dochodzi do 27*C i przy takiej sie caly czas utrzymuje (poprostu oddaje cieplo otoczeniu)Neic hce mis ie wierzyc ze tak odobrze akwarium oddaje cieplo . Milem kiedys zrobione wc tak samo z akwarium i jakos ja pc non stop chodzi to woda jednak sie grzala jedynei w nocy tem spadala jak nic sie a pc nie robilo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 nie ma problemu moge zrobic fotki jak to wyglada skoro mi nie wierzysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 JAk zrobisz mi fotki oddawani ciepla przez akwarium?? termometri co kilak godzin zdjecie?? NIe polaca Ci sie Wierze tylko mnie to zastanawia bo uy mnie taks ie nie dzialo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 a jakigo miales proca bo na mojego cekla 1GHz to mozna dmuchac i bedzie chlodny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Jodlasty: zapodaj fotki po opanowaniu balaganu i zaizolowaniu ukladu. co do kompa ginger78 - coz jaki komp takie chlodzenie :lol: pablo163: czlowieku! zanim klikniesz przycisk "Wyslij" przeczytaj to co piszesz kilka razy, uzupelnij zgubione litery, powstawiaj przecinki, bo cholernie trudno dojsc o co tobie chodzi. nie mowie tylko o tym watku. za kazdym razem, jak widze twoje zdjecie z lewej to wiem ze tego posta bede analizowal dluuuzszy czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 nie ma problemu moge zrobic fotki jak to wyglada skoro mi nie wierzyszAthlon xp 1600 AGOIA. Szkoda ze wczesneij nie zapytales, a ja nie spojzalem na twoj konfig.czlowieku! zanim klikniesz przycisk "Wyslij" przeczytaj to co piszesz kilka razy, uzupelnij zgubione litery, powstawiaj przecinki, bo cholernie trudno dojsc o co tobie chodzi. nie mowie tylko o tym watku. za kazdym razem, jak widze twoje zdjecie z lewej to wiem ze tego posta bede analizowal dluuuzszy czasNaucz mnie podstaw interpunkcji :lol: btw Zaczne lepiej pisac swoje wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 JAk zrobisz mi fotki oddawania ciepla przez akwarium?? Termometr?? I co kilak godzin zdjecie?? NIe oplaca Ci sie :) Wierze tylko mnie to zastanawia bo u mnie tak sie nie dzialo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Jodlasty masz tutaj zdjecia mojego wynalazka :D co prawda jakosc pozostawia wiele do zyczenia zarowno zdjec jak i produktu ale wazne ze daje rade :P linkDopiero teraz mogłem wejść na forum TWEKA bo w całej Polsce padły DSLe. Właśnie przed chwilą telekomuna opanowała sytuację hehe Nieźle to sobie wykombinowałeś szkoda, że zdjęcia są w kiepskiej jakości przydałoby się więcej zbliżeń koło procka. Ja myslałem o oklejeniu bloku wodnego materiałem izolującym ciepło A na rurki można gotowe rzeczy kupić np: w NOMI Zdjęcia zapodam jak tylko uda mi się to wszystko zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Jodlasty: co to tego twojego wc to proponuje abys ocieplil weze armaflexem gdyz beda duze straty ciepla(zimna) a i woda moze sie na nich skroplic w momecie kiedy za oknem bedzie -20*C. Mam watpliwosci co do tego wiataka na chlodnicy ale reszta stuffu typu pompki powinny wytrzymac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 a może mi ktoś podac linka do zdjęć jak to wszystko dobrze ocieplić. Kurczę kiedyś byłem na takiej stronce ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Hello hmm skad ja ten pomysł znam :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36217&highlight :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 :) Ale ja go zrealizowałem a TY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 :) Ale ja go zrealizowałem a TY? Hmm dobrze ze nie robiłem bo nie wiedziałem co bedzie w zime ale teraz sie dowiem :)) a jak splace długi to odloze sobie wyplate i walne takie chlodzonko wodne ze hej :))) zycze powodzenia i mroźnej zimy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 jak tylko temp. spadnie ponizej zera to na pewni zrobie 3cz. z nowymi zdjęciami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 jak tylko temp. spadnie ponizej zera to na pewni zrobie 3cz. z nowymi zdjęciami :) Spoko czekam na kazde informacje bo pomysł jest zajebi.... ino gdyby to cholerstwo nie skraplało sie , juz w sumie teraz noce są zimne ale jeszcze nie mroźne poczekamy zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 I co? Zima się kończy a tu zero informacji... Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 kurde normalnie az mi sie znowu wc wkreciło :P Ale tyle babrania pozadne temp bedziesz miał tylko w zime a na ac tez mozna se otwozyć okno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Thie thie a tak pozatym jak mozna tak postawic subwofer boze !!!! to jest chore subek musi stac w roguuuu na ziemi zeby dobrze sie fale odbijaly od kazdej ze scian a tak to mozna miec jakies echo heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelrat Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Thie thie a tak pozatym jak mozna tak postawic subwofer boze !!!! to jest chore subek musi stac w roguuuu na ziemi zeby dobrze sie fale odbijaly od kazdej ze scian a tak to mozna miec jakies echo heh a to to chyba nie tu... kuna.. mam w garazu chlodnice z merca... z wentylatorem... trzeba wziac sie do roboty to moze ze 3 giga wykrece z trupa :> ogolna idea mi sie bardzo podoba, balagan w kablach mniej ale to betka. ciekawe jak to teraz wyglada... bardzo ciekawe. kidys myslalem zeby od okna rure od odkurzacza pociagnac do kompa nawiewowa tak mi w zimie wialo hehehe... pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...