Skocz do zawartości
Rosio

Dobre takie głosniki lub co zmienic?

Rekomendowane odpowiedzi

mam do wydania 300pln i zastanawiam sie nad kupnem takich glosnikow za 149 pln (promocja u mnie w sklepie) plus do nich sb live 5.1 uzywke za jakies 70 -80 pln. Zastanawiam sie nad tym bo poki co to mam z mojego configu najgporszy wlasnie dzwiek (mam karte muzyczna AVACS'a za 30 pln - na cztery glosniki - podlaczona do wiezy na 2 glosniki). Nie jestem jakims melomanem ale w sumie przydalo by mi sie zmienic ten dzwiek ale nie wiem czy warto?

Mam jescze dwa pomysly na wydanie kasy:

1 Zmiana plyty na kt600 lub nforce2 (doplacalbym ok 150 pln)

2 Zmiana dysku na Samsunga 120GB 8mb cachu

Zaraz pojawia sie pewnie glosy "jak nie masz co zrobic z kasa to daj mi" albo "nieoplaca sie sie zmeniac plyty bo bedzie za maly wzrost wydajnosci do wydanej kasy", ja o tym wszystkim wiem i jestem swiadom tego ale jestem takim typem ze zawsze lubi cos zmieniac i grzebac w kompie to chyba jest moje hobby :oops: :)

Dołączona grafika

opis tutaj

BTW

jak ja nie lubie takich postow :oops: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarantuje ci że na wieży będziesz miał lepszy dźwięk niż na tych głośnkiach. Lepiej kup NForce2 z SoundStrom'em i ciesz się dźwiękiem klasy Audigy ;)

eh w koncu ktos odpwiedzial :)

z wymiana plyty dam chyba sobie spokoj, za duzo kasy musialbym doplacil do nforca2 a za maly wzrost wydajnosci (do kt600 mniej bbym doplacal ale i mniejszy wzrost wydajnosci)

pozostaje jeszcze wymiana dysku lub wlasnie

glosniki ale jak nie te to zastanawaim sie nad kupnem Cretica 5100 w komplecie z SB Live 5.1 za 370 - 400 pln lub same glosniki za 250 pln + uzwana SB Live za 80 pln to wyniosloby w sumie 330 pln :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matko boska tylko nie 5100!!!!! Już lepiej 4400 bo mają 5W mocniejszy sub a to jest naprawde duuuuużo. Ale lepiej wymień HDD (byle nie Samsung, już lepiej weź Seagate lub Maxtor) bo jak już pisałem na wieży będziesz miał 100x lepszy dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaj plyte i kup fica AU13 369 zł z soundstormem (to samo co epox 8RDA+) + 15 zł braket z wyprowadzeniem spidif i optycznym!!!!!!!!) a przy okazji plyta na nf0rce ;)) plus jakies glosniki 5.1 ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk jak już ktos napisał - Seagate, albo Maxtor - nie Samsung!!

Zestaw głośników 5.1 za 150zł to musi być niezły szajs, bo nawet głośniki 2.1 za tyle nie są najlepsze.

Możesz zrobić tak - za 150zł kupić głośniki 2.1 (był temat o tym), i dać to na przód, a do tyłu jakieś dwa głośniki. będziesz miał co prawda 4.1 a nie 5.1, ale wierz mi, że środkowego głośnika prawie się nie wykorzystuje (chyba, że masz DVD i dużo na kompie oglądasz).

BTW - przypadkowo :) mam na zbyciu SB Live Player 5.1 (dział "Sprzedam") i jakies głośniki Mediatechu 300W PMPO (2 głośniki).

Dodam, że swego czasu miałem zestaw Samsunga 5100 i własnie te głośniki Mediatechu na tył - jeśli chodzi o głośność, to było ok. Jakość też nie najgorsza (jak na głosniki komputerowe). Trochę tylko subwoofer trzeszczał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaj plyte i kup fica AU13 369 zł z soundstormem (to samo co epox 8RDA+) + 15 zł braket z wyprowadzeniem spidif i optycznym!!!!!!!!) a przy okazji plyta na nf0rce ;)) plus jakies glosniki 5.1 ;)))

no wlasnie tez tak sobie pomyslalem ze lepiej zamiast kupowac za 80 pln uzywke Live'a to doloze jeszcze 100 pln (+ kasa za moje mobo jakies moze 200-220 pln) i wymienie na mobo z jakims fajnym dzwiekiem 5.1 (moze z soundstromem zobacze jak z kasa bedzie)

a co do glosnikow to najprawdopodobniej wezme Creativa 4.1 bo maja silniejszego sub'a niz 5.1 :?

BTW

Czy wszystkie mobo na kt 600 maja ten sam kodek dzwiekowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...