Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem monitor LG 795 FT+ :D , podlaczylem ustawilem sobie czestotliwosc odswiezania w Win Xp dla rozdzielczosci 800x600 120 Hz i dla 1024x768 100Hz , wydawalo mi sie ze jest wszystko OK , wlaczam sobie gre w rozdzielczosci 800x600 a tu kuwa 60 Hz malo mi gal nie wypali , jak w tym monitorze ustawia sie tryby odswiezania dla poszczegulnych rozdzielczosci . Karta graficzna to Leadtek WinFast GeForce 2 MX pelny. Sciagnelem instrukcje obslugi ze strony LG ale tam nic ciekawego nie opisuja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To karta gradiczna "dyktuje" monitorowi odświeżanie i właśnie tam powinieneś coś pozmieniać. Winę za to ponosi WinXp w którym standardowo w każdej grze ustawia się na 60Hz. Możesz to zmienić programem : nvrefreshtool.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnelem sobie dwa programy

Win2k NVIDIA Refresh Rate Fix v2.1 built169 (480 kB) [nvreffix.exe]

MultiRes v1.30 - do ustawiania odświeżania (91.1 kB) [multires.exe]

pierwszy zrypal mi Win Xp liczba kolorow spadla do 4 bit zniknol monitor i wogule , a drugi jest do bani i nic nie daje jak gra byla 60 Hz tak zostala :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Win2k NVIDIA Refresh Rate Fix v2.1 built169 (480 kB)  [nvreffix.exe] 

MultiRes v1.30 - do ustawiania odświeżania (91.1 kB)  [multires.exe] 

pierwszy zrypal mi Win Xp liczba kolorow spadla do 4 bit zniknol monitor i wogule , a drugi jest do bani i nic nie daje jak gra byla 60 Hz tak zostala :cry:

Jeżeli chcesz to podaj maila to wyśle ci mój programik, jest lepszy od wymienianych przez ciebie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Win2k NVIDIA Refresh Rate Fix v2.1 built169 (480 kB)     [nvreffix.exe]  

MultiRes v1.30 - do ustawiania odświeżania (91.1 kB)     [multires.exe]  

Jeżeli chcesz to podaj maila to wyśle ci mój programik, jest lepszy od wymienianych przez ciebie....

To mi też przyślij jak możesz Pretorian2@poczta.onet.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...