Fireman Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Witam mam nastpujący problem: musze wykonac takowe zadanie: 1. mam system operacyjny np. win98 2. "uruchamiam" sieć tzn. drivery, protokoły itd. 3. ustawiam "na sztywno" adres ip 4. i teraz głowne zadanie: w jaki sposób stworzyć menu wyświetlające się podczas startu systemu operacyjnego, gdzie wybór jednej z pozycji uruchamia komputer z danym adresem ip, a kolejna pozycja uruchamia kompa juz z innym adresem ip Wymyśliłem już teorie z profilami sprzętowymi jednakże adres IP jest kojarzony w systemie z określoną kartą sieciową (a właściwie jej sterownikiem), i tak w każdym profilu adres ip sie nie zmienia jest stały dla danej sieciówki. prosze o wszelkie pomysły z góry dzięki za pomoc. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 mam dwie rady. 1) routery niektóre potrafią manipulować ip ale to kosztuje... 2) wsadź sobie dwie sieciówki do kompa - może zadziała ale nie gwarantuje, wiem że mogą być dwie naraz ale czy to będzie to o co ci chodzi to nie wiem... hmm, pomagam tyle ile moge.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 trzecia opcja - zmień system na XP - ja bez problemu ustawiam 2 IP - jeden do lanu wewnętrzego jeden publiczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 chodzi mi o takie cosik siadasz przy kompie podlaczonym do lana i mam tera zrobic to co wyzej opisalem, zadanie do wykonania na zajeciach TI :) stawka ocena Cel. jak to zrobic kurcze byc moze sęk tej pracy tkwi w tym ze sie nie da tego zrobic? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 ludzie pomożcie, moze ktos ma jakis patent w tej sprawie please Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 nie znam soie zupelnie na tym ale czy nie istnieje jakas mozliwosc z poziomu DOSa to zaltwic (boot menu) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 nie znam soie zupelnie na tym ale czy nie istnieje jakas mozliwosc z poziomu DOSa to zaltwic (boot menu) ?? dokładnie ale jak, trzeba znać parametry dla plików wsadowych albo co nie wiem, dzis ostatnia noc na rozwiklanie problemu... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 jak na razie to wymyslilem ze powiem prof. ze moge instalnac dwa systemy fizycznie i bootmenagera zainstalowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 powiedz jak ci poszlo =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...