przeciwnik Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 kupiłem sobie wczoraj głosniki Logitech Z 340 . Basy w subwooferze są genialne i zagłuszają 2 małe satelitki które prawie wogule nie wydają z siebie wysokich tonów . Pytanie moje brzmi czy można by było do satelitek dołożyć jakieś małe gwizdki? nie spalił bym wzmacniacza ? Poprostu chciałbym równolegle do satelitek podłączyć 2 gwizdki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 dolozyc dodatkowe glosniki mozna przez zwrotnice, ale cos mi sie wydaje, ze to wina ustawien, a nie glosnikow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Ja mam rozdzielkę na dwa minijacki, więc możesz czegoś takiego użyć i podłączyć te gwizdki równolegle z zestawem (jeżeli te głośniczki w ogóle mają podłączenie przez kabel mini jack). A z głośnikami też możesz je podłączyć, bo takie głośniczki zużywaja bardzo mało prądu. Trochę mnie dziwi to co napisałeś, bo zestawy komputerowe na ogół maja za mocne wysokie tony - na np. w Megaworksach jak daje bardzo głośno, to musze obniżać niskie tony. U mnie żeby wyrównać suba z satelitkami musiałem w ustawieniach karty dźwiękowej obniżyć basy do 25% - wtedy jest ok. Tylko, że tam sub jest potężny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 to napewno nie wina ustawień. daje soprany na max. i są słabe w porównaniu do basu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 dolozyc dodatkowe glosniki mozna przez zwrotnice, ale cos mi sie wydaje, ze to wina ustawien, a nie glosnikow...a jak mam przez zwrotnice je połączyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Trochę mnie dziwi to co napisałeś, bo zestawy komputerowe na ogół maja za mocne wysokie tony - na np. w Megaworksach jak daje bardzo głośno, to musze obniżać niskie tony. U mnie żeby wyrównać suba z satelitkami musiałem w ustawieniach karty dźwiękowej obniżyć basy do 25% - wtedy jest ok. Tylko, że tam sub jest potężny. Varrol nie zamieszałeś się przypadkiem ?bo zestawy komputerowe na ogół maja za mocne wysokie tony w Megaworksach jak daje bardzo głośno, to musze obniżać niskie tony.A nie obniżasz wysokich ? Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 dolozyc dodatkowe glosniki mozna przez zwrotnice, ale cos mi sie wydaje, ze to wina ustawien, a nie glosnikow...a jak mam przez zwrotnice je połączyć?Panowie mógłby mi ktoś narysowac prosty schemacik jak podłączyć 2 dodatkowe głośniki ( gwizdki) do zestawu Z 340 2,1 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 zwrotnica, to zestaw filtrow dolno-, gorno- i srodkowoprzepustowych, do ktorych podlacza sie glosniki w kolumnie. ma to na celu uzyskanie liniowej charakterystyki czestotliwosciowej i impedancyjnej. najprosciej mozna podlaczyc gwizdki za pomoca samego kondensatora, ale o jakiej pojemnosci to musisz obliczyc albo poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Trochę mnie dziwi to co napisałeś, bo zestawy komputerowe na ogół maja za mocne wysokie tony - na np. w Megaworksach jak daje bardzo głośno, to musze obniżać niskie tony. U mnie żeby wyrównać suba z satelitkami musiałem w ustawieniach karty dźwiękowej obniżyć basy do 25% - wtedy jest ok. Tylko, że tam sub jest potężny. Varrol nie zamieszałeś się przypadkiem ?bo zestawy komputerowe na ogół maja za mocne wysokie tony w Megaworksach jak daje bardzo głośno, to musze obniżać niskie tony.A nie obniżasz wysokich ? Pozdro. Heh, zgadza się - miałem na myśli obniżanie wysokich tonów - takie przejęzyczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Gwizdki możesz podłaczyć smiało ale przez kondensator. Obcina on pasmo od dołu czyli im większy kondensator wstawisz tym więcej niższych tonów będzie szło na gwizdek. Proponuję kupić kilka tanich kondensatorów na małe napięcie i popróbować. Jak już osiągniesz to czego chcesz to kup kondensatory o takiej samej pojemności ale na wyższe napięcie tak koło 100V. Kondensatorki najlepiej kupić NIE elektrolityczne - takie są tańsze ale znacznie gorsze. A może rozebrać głośniczki i je lekko zmodować. Jeśli z głosnikiem wysokotonowym połaczony jest szeregowo jakiś rezystor spróbuj go zewrzeć kawałkiem drutu (rezystor nie głośnik). Poza tym rozkręcając obudowa można by looknąć jaki kondensator jest orginalnie i można by z nim też poeksperymentować. Nara. A może masz długie kable marnej jakości? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...