Skocz do zawartości
Goofy

Głośnik niskotonaowy a wyjście karty muzycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Czy aby podłączyć taki głośnik (aktywny oczywiście) do wyjścia na karcie muzycznej należy zastosować zwrotnicę? Czy może na wyjśnie głośnika niskotonowego w 5+1 idą tylko niskie cęstotliwości, a wysokie są filtrowane poprzez "elektronikę"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZy filtr programowy to equalizer :)? A aktywny sub chyba nie musi mieć zwrotnicy we wzmacniaczu? Pewnie to zależy od konkretnego suba. W szczególności, że sam chcę go zrobić i nie wiem czy mam mu wstawiać zwrotnicę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... no to jak masz jakis subek kupiony to powinien on sam filtrowac czestotliwosci i tutaj nie potrzebna jest zwrotnica i podpinasz gdzie chcesz (na wyjscie muzyki of korz :) ) a jak sam robisz to masz 2 wyjscia:

1. robisz zwrotnice i podpinasz gdzie chcesz

2. nie robisz zwrotnicy podpinasz pod wyjscie dla suba (ale tego to na 100% nie jestem pewien po prostu sam to wywniskowalem :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. nie robisz zwrotnicy podpinasz pod wyjscie dla suba (ale tego to na 100% nie jestem pewien po prostu sam to wywniskowalem :) )

No ja też tak wywnioskowałem ale pewny nie jestem na 100%.

A czy znacie jakiś sklep internetowy, w którym mogę tanio kupić głośnik niskotonowy. Nie chodzi tutaj o jakiś "wypasiony" poprostu o trochę lepszy niż w standardowych zestawach z media - mark :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam KODA SW1000 w tej klasie cenowej bije wszystko inne na glowe, naprawde super sprawa!

A jesli masz wiecej gotówki to polecam sie rozejzec za produktami B&W ASW500 albo 1000, z tej starej serii... Dostaniesz używke za fajne pieniadze! ;)

Ale to tez zależy jaki masz pokój....

Do "normalnych" ;) Koda zupelnie wystarcza! no chyba, ze masz 50m2....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być tanie :) 1125zł... Ja szukam głośnika do 100zł takiego aby złożyć coś na kształt komputerowego zestawu 5+1 :) A ta cena to stanowczo za dużo :) To ma być tanie :) 1125zł... Ja szukam głośnika do 100zł takiego aby złożyć coś na kształt komputerowego zestawu 5+1 :) A ta cena to stanowczo za dużo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie okresliles ceny, a napisales "trochę lepszy niż w standardowych zestawach z media - mark " myslalem, ze chodzilo ci o zestawy do kina domowego! :D

A za 100 zl to nie dostaniesz dobrego glosnika! Moze uda ci sie poskladac skrzynie jeszcze jakbys kupil jakiegos taniego hinczyka :? Ale o wzmacniaczu i filtrach zapomnij!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...