ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Mam problemik... posiadam sprzęt jak w opisce, ciągne go w ten sposób.. mnożnik seryjnie 15x obniżam do 14 fsb normalnie 133 kręce na 164 pamięci są 333 Mhz , (w biosie na auto) czyli niecałe 2300 Mhz i teraz...jak dam mnożnik 13 i magistralke wyciągne na 175 mhz komp po restarcie niechce wstać ! próbowałem wiele razy i lipa ! nic ..... wqrwiłem sie, wyłonczyłem kompa i odpaliłem znowu...o dziwo zaskoczyło..pomyślałem ze pewno nie będzie pracować stabilnie system , skoro niechciał po restarcie wstać...i co ? myliłem sie ! system chasa zajebiscie stabilnie ! i teraz sam już niewiem co jest zgrane :(. po kazdym restarcie nie wstaje , dopiero po twardym resecie :) a...temperatura w normie na płycie jak i na procu...więc to odpada... >>> rozumiecie cosik z tego ? <<< ...pozdrawiam :) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 miałem to samo tyle ze u mie winny był procesor ale moze tez byc to wina zasilacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 nio niewiem...zasilacz mam 400 w deer-a , i działa zajebiscie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Sprawdz czy zasilanie jest wszędzie odpowiednie??? Może tam cos pada!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Na ASUSie jak robisz ostry reset po zawieszeniu, to system wraca do standardowego, bądź bardzo niskiego taktowania procesora. Chyba, że po restarcie ponownie ustawiasz o/c. A powód może być taki, że niektóre procki nie chodzą na wysokich magistralach, mimo że mnożnikiem kręca się wyżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 nie.....chodzi mi oto ze, np..instaluje sobie jakis program i po chwili windoza prosi o reset, (normalka) :) i wlasnie po resecie jusz nie wstaje.. Nie chodzi mo oto ze wymuszam reset kompa po zwisie czy coś , poprostu nawet z polecenia "uruchom ponownie komputer" nie zaskoczy :(..dopiero po przyczymaniu powera i odpaleniu ponownym kompa wszystko jest ok....i tak sie dzieje na nonstopie :( i niewiem co jest tego przyczyną ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Ja bym tu jednak na zasilacz postawił, a poza tym jaki masz dzielnik fsb, bo przy dzielniku 4 coś może nie tyrac jak trzeba (PCI 41 mhz-trochu za dużo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Mam identyczny problem, guzika reset to wogóle nie używam :) U mnie to ani wina zasiłki, ani proca tylko płyty głównej. Kiepsko znosi podnoszenie Vcore, mam obecnie 1,7 i nie moge restatować komputera, tylko go ew. wyłączyć i jeszcze raz włączyć. Na Vcore 1,6 wszystko jest ok. Miałem ją do serwisu oddać ale nie chce mi się 2 tygodni czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...