Skocz do zawartości
:SOOLIGH:

Kolejny WD800JB do piachu...

Rekomendowane odpowiedzi

Streszcze nie historii z tamtego tygodnia: w poniedziałek pada BIV40GB, w środę kupuje WD800JB, w piątek w nocy pada WD, w sobote jade do proline do Lubina gdzie chetnie wymieniliby mi dysk od reki na nowy ale niemaja. Mam dwa wyjscia: poczekac do poniedzialku na dostawe WD albo o reki brac Seagate 7.7200 80GB. Decyduje ze poczekam. No i teraz tak siedze i mysle czy przypadkiem niewziac barki... cichsza (a dodam ze kopmpa mam tak wyciszonego ze slychac bylo tylko WD), wydajnosc troche gorsza, no i ma 1 rok gwarancji... Mam czas do namyslu do jutra. Jakie jest wasze zdanie? Co lepiej brac ??? Chetnie przeczytam kazda opinie na temat tych dykow no i kazda porade wezme do serca :wink:

PS teraz jade na odratowanej BIV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się na coś takiego nie zdecydował... Przecież WD800JB to jeden z najwydajniejszych dysków w swojej klasie! A przy obecnym poziomie awaryjności nowych dysków, gwarancja 3- letnia jest nieoceniona. Sam jade na takim dyszczku i jestem bardzo zadaowaolny. Lepiej moim zdaniem poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma reguly bierz co ci pasuje, jak dysk ma pasc to padnie, ja mam od miesiace 1200jb i chodzi, a tydzien temu spadl mi z obudowy na ziemie i az zamarlem bo uslyszalem jak ludziom padaja, ale dziala bez problemu, moze trafilem na jakis pancerny egzemplarz :). Ale fakt jak dla mnie troche za glosny, wez Barke na sprobowanie mysle ze nie masz nic do stracenia jak padnie ci po 2 dniach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odwieczna wojna baraka vs caviar !

ludzie ile jeszcze takich tematow bedzie ! :roll:

schemat jest zawsze taki sam :

pyt: co wybrac ?

odp1: bierz barake bo mi caviar padl

odp2: bierz caviara bo mi baraka padla

juz nie raz przeciez bylo mowione - JAK MA PASC TO PADNIE - nie ma dyskow niezawodnych - praktycznie wszystkie predzej czy pozniej sie j.e.b.i.a !!!

jednemu padnie to drugiemu tamto - jedyne w czym mozna wybierac to cisza vs szybkosc - ale do tego chyba nie trzeba zakladac osobnego tematu o dyskach !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...