Mateusz86 Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Pierwszy był / i nadal jest / IBM DTLA 307015 kupiony za ciezkie pieniadze, ale mimo tego ze made in madziary i chodzi do dzis stał sie za mały i za glosny, wiec odszedł ze stopniem generala na półke do rezerwy. Drugi był / był / WDC 80GB JB - niestety wywalał sie na nim system, zaczał glosno pracowac, oddałem go i wziałem sobie Seagate 120GB 8 MB cache. Dysk uwazam za cichy, i wystarczajacy, wszystko / odpukac / pieknie chodzi, ale ostatnio wyciszyłem moja karte graficzna i zaczałem postrzegac / czytaj słyszec / inne dzwieki jake dochodza z Chiefteca. Otóż - dostregłem ze zaraz po włączeniu PC gdy wszystko startuje hdd wydaje dziwny dzwiek, i POJECIA NIE MAM czy ten dzwiek był wczesniej czy nie. Dziwek stłumiony, cos jakby potarcie palcem o gume, jeden kolega nazwał to "pierdem" Tutaj prosba do posiadaczy SEAGATE BARRACUDA 7 szczególnie 120GB z 8MB cachem - czy u Was tez tak jest ?? Dzwiek trwa chwile potem slychac przyspieszajace taleze, i POST Skanowałem go zarówno SeaTools jak i scandiskiem - wszystko jest wporzadku. Aha i jeszcze jedno pytanie - czy B7 nie maja SMART ?? Dzieki za odzew i pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 umnie cisza nic takiego nie wystepuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 mam go juz kilkanascie tygodni i tez nic nie zaobserwowalem. ten dzwiek to moze po prostu talerze sie rozkrecaja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 u mnie cisza absolutna jak dysk (B 7.7200 120GB 8MB) pracuje (w zamkniętej obudowie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 To trwa moment dosłownie zaraz po nacisnieciu POWER - potem chodzi normalnie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 no wlasnie. taki pisk stopniowo zmieniajacy czestotliowsc na wyzsza az w koncu przestaje byc slyszalny. ale zeby to uslyszec to trzeba ucho przylozyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 ciszaaaaa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 no wlasnie. taki pisk stopniowo zmieniajacy czestotliowsc na wyzsza az w koncu przestaje byc slyszalny. ale zeby to uslyszec to trzeba ucho przylozyc Ten dzwiek wystepuje dokładnie przed tym co Ty opisałes ... dziwne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...